Intresseområden sparade.
Tack, din epostadress är nu registrerad.
Nyhet | Obesitas

Program för viktminskning visade bra resultat

Effekterna av dagens olika viktminskningsprogram är dåligt utvärderat vetenskapligt, menar en grupp amerikanska forskare som presenterar en ny studie
Annons

Effekterna av dagens olika viktminskningsprogram är dåligt utvärderat vetenskapligt, menar en grupp amerikanska forskare som presenterar en ny studie. Forskarna har utvärderat ett program som erbjuds av det amerikanska företaget Jenny Craig och i denna studie framkommer det att särskilt framtagna måltider som erbjöds överviktiga kvinnor bidrog till bestående viktminskning, skriver Dagens Medicin på nätet.

Totalt medverkade 442 överviktiga eller feta kvinnor i studien. De lottades till att antingen ingå i programmet eller att ingå i en kontrollgrupp som fick kostråd av en dietist. I viktminskningsprogrammet fick deltagarna bland annat individuell rådgivning och de uppmuntrades till att ändra sin kost och ökad aktivitet. När deltagarna följdes upp två år senare hade de kvinnor som deltagit i programmet tappat i genomsnitt 7,4 eller 6,2 kilo beroende på vilket upplägg de fick. Motsvarande siffra bland de kvinnor som ingick i kontrollgruppen var 2,0 kilo, skriver Dagens Medicin.

Annons
Annons

Forskarna bakom studien påpekar dock att det är oklart hur generaliserbart resultatet är på vanliga kvinnor, med tanke på att de som deltog i studien fick betalt.

    Källor

  • Dagens Medicins nätupplaga - http://www.dagensmedicin.se/nyheter/2010/10/27/kvinnor-minskade-i-vikt-me/index.xml

Du har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.