NetdoktorPro bevakar | Onkologi

NetdoktorPro rapporterar från ASCO 2021

Här samlar vi kongressrapporter, intervjuer och de största nyheterna från årets ASCO, som även 2021 blev ett virtuellt möte.


cf4209b28ed388f4e57856528d9269e8.gif
Publicerad den: 2021-06-17

De största nyheterna om lungcancer

Med tanke på de senaste medicinska framstegen är lungcancer, liksom i fjol, ett av de områden som står i fokus under ASCO. Nya målriktade behandlingar, alternativa läkemedel vid resistensutveckling och fortsatt goda resultat vid immunterapi, samtidigt som användning av cytostatika minskar. Mer om det kan du läsa i en kongressrapport, skriven av Georgios Tsakonas, biträdande överläkare vid Lung Onkologiskt Centrum på Karolinska Universitetssjukhuset Solna.

Läs kongressrapporten här >>

Bröstcancer – det här minskar återfallsrisken hos högriskpatienter

Inom bröstcancer och gastrointestinal cancer var det framför allt en nyhet som stack ut under årets ASCO. Det berättar Leif Klint, överläkare vid Sahlgrenska Universitetssjukhuset, som bevakade dessa områden. Nyheten innebär en helt ny behandlingsindikation hos fem till tio procent av alla med bröstcancer.

Läs mer här >>

En dynamisk period inom vården av AML-patienter

På kort tid har det skett stora framsteg inom både diagnostik- och terapisidan för akut myeloisk leukemi (AML). En patientgrupp där framförallt äldre har haft dålig långtidsprognos och få har blivit botade. Genom breda genetiska analyser har man kartlagt och bättre definierat riskgrupper samt utvecklat nya behandlingar. Vi är inne i en dynamisk period nu, menar Gunnar Juliusson, professor och överläkare vid Hematologiska kliniken på Skånes universitetssjukhus.

Läs mer här >>

Ökad överlevnad vid multipelt myelom – Hopp om ett botemedel

Under årets möte presenterades flera spännande nyheter, som har stor betydelse för patienter med myelom. I den här kongressrapporten har hematologispecialisten Hareth Nahi valt att fokusera på multipelt myelom.

Läs kongressrapporten här >>

Läs även en intervju med Hareth Nahi här >>

Kommentarer

Du måste logga in för att kunna skriva kommentarer. Logga in.

Inga har kommenterat på denna sida ännu


Annons
Annons
Annons