Intresseområden sparade.
Tack, din epostadress är nu registrerad.
Nyhet | Onkologi

Netdoktor deltar i föreläsning under blodcancermånaden

Under blodcancermånaden september storsatsar Blodcancerförbundet på digitala föreläsningar om blodcancer. Den 21 september kommer dessutom Netdoktors publisher Besima Aho att delta och berätta om en enkätundersökning som gjorts bland personer som lever med KLL. 


Publicerad den: 2020-09-09
Författare: Elina Mattsson, Redaktör, Netdoktor

digital föreläsning - dator - tjej
Annons

Föranmälan till de digitala föreläsningarna görs på blodcancerförbundets hemsida. Klicka här!

Digital föreläsning - Nya behandlingsmöjligheter inom lymfomområdet

Docent Hans Hagberg på Akademiska Sjukhuset i Uppsala föreläser om nya behandlingsmöjligheter inom lymfomområdet. Föreläsningen avslutas med en frågestund där du antingen kan räcka upp handen och ställa din fråga personligen, skicka in en fråga i förväg till jennifer@blodcancerforbundet.se eller ställa frågan i chatten under föreläsningen.

Starttid: tisdag 15 sep 2020, kl 17:00
Sluttid: tisdag 15 sep 2020, kl 18:00
Plattform: Zoom – föranmälan krävs 

Annons
Annons

Vill du bli först med att ta del av NetdoktorPro:s nyhetsrapportering från kongressen ASCO (American Society of Clinical Oncology)? Lämna din e-postadress här »

Digital föreläsning - Att leva med lymfom ur ett patientperspektiv

Lena Ehrling diagnosticerades med follikulärt lymfom 2018 som transformerades till ett diffust B-cellslymfom 2019. Hon har genomgått behandling för sjukdomen i två omgångar och nyligen gjort en autonom stamcellstransplantation. Blodcancerförbundets kommunikatör Jennifer Glans samtalar med Lena med fokus på livet som lymfomdrabbad och hennes erfarenheter av att genomgå en stamcellstransplantation.

Starttid: onsdag 16 sep 2020, kl 16:00
Sluttid: onsdag 16 sep 2020, kl 17:00
Plattform: Zoom – föranmälan krävs

Digital föreläsning - Att leva med KLL

Besima Aho från Netdoktor presenterar resultaten från en KLL-enkät som flera av Blodcancerförbundets medlemmar har medverkat i. Syftet med enkäten är att öka kunskapen om hur det är att leva med KLL och vilka behov som finns. Resultaten ger bland annat insikter i hur personer med KLL ser på sin sjukdom, behandling och kliniska prövningar. Enkätundersökningen genomfördes i mars 2020 av Netdoktor.se på uppdrag av läkemedelsföretaget AbbVie.

Presentationen avslutas med en frågestund där du antingen kan räcka upp handen och ställa din fråga personligen, skicka in en fråga i förväg till jennifer@blodcancerforbundet.se eller ställa frågan i chatten under föreläsningen.

Annons
Annons

Starttid: måndag 21 sep 2020, kl 16:00
Sluttid: måndag 21 sep 2020, kl 17:00
Plattform: Zoom – föranmälan krävs

Digital föreläsning - Behandlingsmöjligheter inom KLL

Mattias Mattsson, överläkare på Blodmottagningen Akademiska sjukhuset i Uppsala föreläser om nya behandlingsmöjligheter inom KLL. Föreläsningen avslutas med en frågestund där du antingen kan räcka upp handen och ställa din fråga personligen, skicka in en fråga i förväg till jennifer@blodcancerforbundet.se eller ställa frågan i chatten under föreläsningen.

Starttid: tisdag 22 sep 2020, kl 16:00
Sluttid: tisdag 22 sep 2020, kl 17:00
Plattform: Zoom – föranmälan krävs

Digital föreläsning - Pågående kliniska studier inom KLL

Mattias Mattsson, överläkare på Blodmottagningen Akademiska sjukhuset i Uppsala föreläser om pågående kliniska studier. Föreläsningen avslutas med en frågestund där du antingen kan räcka upp handen och ställa din fråga personligen, skicka in en fråga i förväg till jennifer@blodcancerforbundet.se eller ställa frågan i chatten under föreläsningen.

Starttid: onsdag 23 sep 2020, kl 14:30
Sluttid: onsdag 23 sep 2020, kl 15:30
Plattform: Zoom – föranmälan krävs


Annons
Annons
Annons

Annons