Risk för cancer av charkuteriprodukter
Vad vet du om biosimilarer?
Vi på NetdoktorPro vore tacksamma om du ville genomföra enkäten som bara tar några minuter. Du får samtidigt uppdaterade kunskaper om t ex vad som krävs för att en biosimilar ska godkännas, skillnaden mellan ett generiskt läkemedel och biosimilarer och vad som egentligen menas med en "switch".
Kongressbevakning
NetdoktorPro rapporterar från ESMO
Följ vår kongressbevakning från ESMO (European Society of Medical Oncology) och ta del av bland annat kongressrapporter, referat och intervjuer med kollegor som deltagit.
Personer som äter stora mängder charkuteriprodukter löper en ökar risk att drabbas av cancer i bukspottkörteln. Det visar en ny studie från Karolinska Institutet.
Den som äter 50 gram charkuteriprodukter, vilket motsvarar en korv eller två skivor bacon per dag, ökar risken för cancer i bukspottkörteln med hela 19 procent.
Studien är en sammanställning av 11 olika studier med sammanlagt 6 000 personer med cancer i bukspottkörteln.
Vad vet du om biosimilarer?
Vi på NetdoktorPro vore tacksamma om du ville genomföra enkäten som bara tar några minuter. Du får samtidigt uppdaterade kunskaper om t ex vad som krävs för att en biosimilar ska godkännas, skillnaden mellan ett generiskt läkemedel och biosimilarer och vad som egentligen menas med en "switch".
- Karolinska Institutet - http://ki.se/ki/jsp/polopoly.jsp?d=130&a=135908&l=sv&newsdep=130