Intresseområden sparade.
Tack, din epostadress är nu registrerad.
Nyhet | Onkologi

Risk för cancer av charkuteriprodukter

Personer som äter stora mängder charkuteriprodukter löper en ökar risk att drabbas av cancer i bukspottkörteln. Det visar en ny studie från Karolinska Institutet. Den som äter 50 gram charkuteriprodukter, vilket motsvarar en korv eller två skivor bacon per dag, ökar risken för cancer i bukspottskörteln med hela 19 procent.

D0C061E2 91E3 41C2 A087 67D824C7D69B
Publicerad den: 2012-01-16

Annons

Personer som äter stora mängder charkuteriprodukter löper en ökar risk att drabbas av cancer i bukspottkörteln. Det visar en ny studie från Karolinska Institutet.

Den som äter 50 gram charkuteriprodukter, vilket motsvarar en korv eller två skivor bacon per dag, ökar risken för cancer i bukspottkörteln med hela 19 procent.

Annons
Annons

Studien är en sammanställning av 11 olika studier med sammanlagt 6 000 personer med cancer i bukspottkörteln.

    Källor

  • Karolinska Institutet - http://ki.se/ki/jsp/polopoly.jsp?d=130&a=135908&l=sv&newsdep=130

Du har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.