Intresseområden sparade.
Tack, din epostadress är nu registrerad.

Bra hygien skyddar mot förkylning

Med god hygien, rentvättade och gärna spritade händer kan man undvika de förkylningsvirus som formligen bara ligger och väntar på att slå till när hösten nalkas.
Annons

Med god hygien, rentvättade och gärna spritade händer kan man undvika de förkylningsvirus som formligen bara ligger och väntar på att slå till när hösten nalkas. I samband med att folk går tillbaka till jobb och skolor kommer förkylningar nu som ett brev på posten, rapporterar nyhetsbyrån TT.
– De är ju väldigt svårt att undvika, det blir alltid förkylningar och smittspridning på skolor och dagis, säger Björn Eriksson, biträdande smittskyddsläkare i Stockholm.

Han berättar att det absolut viktigaste för att undvika förkylningar är att vara noga med handhygienen, och inte minst bland personal, elever och barn på skolor och dagis.
– Luftvägsinfektioner kan smitta genom att man nyser på varandra och överför droppar direkt, och alla tar vi oss i ansiktet och snyter oss. Framför allt barn har mycket handkontakt, säger han till TT.

Annons
Annons

Eftersom förkylningar oftast orsakas av virus har antibiotika ingen effekt mot förkylningar, berättar Jerker Jonsson, infektionsläkare på Smittskyddsinstitutet. Istället handlar det om att i de allra flesta fallen att bara vänta ut förkylningar och försöka lindra symtomen så gott det går.

    Källor

  • Dagens Nyheters nätupplaga (TT) - http://www.dn.se/nyheter/sverige/rena-hander-motar-forkylning-1.1157404

Du har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.

Annons