Intresseområden sparade.
Tack, din epostadress är nu registrerad.

Syn- och hörselskadade diskrimineras av försäkringsbolag

Syn- och hörselskadade får inte teckna sjukförsäkring hos försäkringsbolagen på lika villkor som andra. Enligt ordföranden för Handikappförbunden, Ingrid Burman, kommer bolagen undan för lätt.
Annons

Syn- och hörselskadade får inte teckna sjukförsäkring hos försäkringsbolagen på lika villkor som andra. Enligt ordföranden för Handikappförbunden, Ingrid Burman, kommer bolagen undan för lätt, rapporterar Sveriges Radio.

– Om man har rättigheter att verka och vara ett försäkringsbolag då ska man inte få välja bort vissa typer av människor med funktionsnedsättning. Man måste göra en diskrimineringslagstiftning som täcker in detta, säger Ingrid Burman till Sveriges Radio.

Annons
Annons

Försäkringsbolagen fattar sina beslut på sina egna riskkalkyler. Men nu vill Handikappförbundet ändra lagstiftningen för att förhindra bolagen att neka personer med funktionsnedsättningar sjuk- och olycksfallsförsäkringar.

– Vi gör en bedömning av den individuella risken i varje enskilt ärende. Generellt kan man säga att om man är döv eller blind så kan man inte helt få samma försäkringsskydd som man kan få om man är seende eller hörande, säger Björn Sporrong, ansvarig för sjuk- och olycksfallförsäkring på Trygg-Hansa.

    Källor

  • Sveriges Radio - http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=4080747

Du har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.