Film

Stipendium till Carina Nuse och Simon Ekman


Publicerad den: 2014-11-07
Författare: Maria Gustavsson, Redaktör, NetdoktorPro

Annons

I år fick Carina Nuse, kontaktsjuksköterska vid Lung Allergi kliniken, Karolinska Institutet, samt Simon Ekman, överläkare vid Akademiska sjukhuset, motta Lungcancerförbundet Stödets stipendium.

Lungcancerstipendiet delades ut för åttonde gången och är på totalt 25 000 kronor. Pengarna ska användas för fortbildning inom området lungcancer, och stipendiet delades ut av Stödets ordförande Tommy Björk under lungcancerdagen på Oscarsteatern.

Annons
Annons

– Jag är förvånad men samtidigt jätteglad, det är en stor ära att få ta emot det här stipendiet. Jag har arbetat inom yrket i mer än 30 år och det är fantastiskt att se att ens arbete gör skillnad, säger Carina Nuse som är kontaktsjuksköterska vid Lung Alleri kliniken vid Karolinska Institutet i Huddinge. Hon är även processledare för Regionalt cancercentrum Stockholm-Gotland.

Carina Nuse delade stipendiet med Simon Ekman, överläkare vid Onkologikliniken, Akademiska sjukhuset, i Uppsala. I sitt tacktal betonade han att den svenska lungcancerforskningen har kommit en bra bit på väg, men att mer kunskap behövs inom bland annat lungcancergenetik. Simon Ekman benämnde kampen mot lungcancer som ett pågående krig 

– Det kommer att kosta mycket, och det får kosta vad det vill egentligen. Vi måste helt enkelt segra.

Annons
Annons

Se en del av Simon Ekmans föredrag från lungcancerdagen i videoklippet.  

Kommentarer

Du måste logga in för att kunna skriva kommentarer. Logga in.

Inga har kommenterat på denna sida ännu


Annons
Annons