Nyhet | Psykiatri

Att blogga ger psykologiska fördelar

Att blogga kan vara en bra metod för att lätta på ångest, öka självkänslan och för att må bättre. Det visar en ny forskning uppger Svt Vetenskap. – Studien visar att dagboksskrivande och andra former av uttrycksfullt skrivande är bra metoder för att lätta på känslomässig stress och för att bara må bättre, säger studiens huvudförfattare, Meyran Boniel-Nissim, från University of Haifa, Israel.

bessie webb ljusare
Publicerad den: 2012-01-09
Författare: Besima Aho, Redaktionschef, Netdoktor

Annons

Att blogga kan vara en bra metod för att lätta på ångest, öka självkänslan och för att må bättre. Det visar en ny forskning uppger Svt Vetenskap.

– Studien visar att dagboksskrivande och andra former av uttrycksfullt skrivande är bra metoder för att lätta på känslomässig stress och för att bara må bättre, säger studiens huvudförfattare, Meyran Boniel-Nissim, från University of Haifa, Israel.

Annons
Annons

Att blogga visade sig ha en större positiv effekt på ångestfyllda studenters välbefinnande än att bara uttrycka sin oro och sina bekymmer i en privat dagbok. Och om bloggen tillåter kommentarer så förstärks de positiva effekterna ytterligare, enligt studien.

Bloggandet blir allt vanligare. Var femte ung man (16-25 år) har eller har haft en egen blogg. Hälften läser andras bloggar. De mest aktiva bloggarna är unga tjejer och börjar redan i 12-13 års ålder. Fyra av tio unga kvinnor skriver eller har skrivit en egen blogg och 80-85 procent läser idag andras bloggar.

    Källor

  • SvT Vetenskap - http://svt.se/2.108068/1.2668791/att_blogga_kan_hjalpa_tonaringar_med_angest

Kommentarer

Du måste logga in för att kunna skriva kommentarer. Logga in.

Inga har kommenterat på denna sida ännu


Annons
Annons
Annons