Intresseområden sparade.
Tack, din epostadress är nu registrerad.
Nyhet | Psykiatri

Att blogga ger psykologiska fördelar

Att blogga kan vara en bra metod för att lätta på ångest, öka självkänslan och för att må bättre. Det visar en ny forskning uppger Svt Vetenskap. – Studien visar att dagboksskrivande och andra former av uttrycksfullt skrivande är bra metoder för att lätta på känslomässig stress och för att bara må bättre, säger studiens huvudförfattare, Meyran Boniel-Nissim, från University of Haifa, Israel.

D0C061E2 91E3 41C2 A087 67D824C7D69B
Publicerad den: 2012-01-09

Annons

Att blogga kan vara en bra metod för att lätta på ångest, öka självkänslan och för att må bättre. Det visar en ny forskning uppger Svt Vetenskap.

– Studien visar att dagboksskrivande och andra former av uttrycksfullt skrivande är bra metoder för att lätta på känslomässig stress och för att bara må bättre, säger studiens huvudförfattare, Meyran Boniel-Nissim, från University of Haifa, Israel.

Annons
Annons

Att blogga visade sig ha en större positiv effekt på ångestfyllda studenters välbefinnande än att bara uttrycka sin oro och sina bekymmer i en privat dagbok. Och om bloggen tillåter kommentarer så förstärks de positiva effekterna ytterligare, enligt studien.

Bloggandet blir allt vanligare. Var femte ung man (16-25 år) har eller har haft en egen blogg. Hälften läser andras bloggar. De mest aktiva bloggarna är unga tjejer och börjar redan i 12-13 års ålder. Fyra av tio unga kvinnor skriver eller har skrivit en egen blogg och 80-85 procent läser idag andras bloggar.

    Källor

  • SvT Vetenskap - http://svt.se/2.108068/1.2668791/att_blogga_kan_hjalpa_tonaringar_med_angest

Du har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.

Annons