Intresseområden sparade.
Tack, din epostadress är nu registrerad.
Nyhet | Psykiatri

Höstmammor mer deprimerade

Mammor som är beräknade att föda barn under årets sista tre månader löper dubbelt så stor risk att drabbas av depressioner efter förlossningen, jämfört med de mammor som föder under våren eller början av sommaren, skriver Uppsala Nya Tidning. Studien där drygt 2000 nyblivna mammor från Uppsala Län har deltagit visar att årstiderna påverkar depressionsrisken.

D0C061E2 91E3 41C2 A087 67D824C7D69B
Publicerad den: 2011-04-04

Annons

Mammor som är beräknade att föda barn under årets sista tre månader löper dubbelt så stor risk att drabbas av depressioner efter förlossningen, jämfört med de mammor som föder under våren eller början av sommaren, skriver Uppsala Nya Tidning.

Studien där drygt 2000 nyblivna mammor från Uppsala Län har deltagit visar att årstiderna påverkar depressionsrisken. 

Annons
Annons

– Våra resultat pekar på att kvinnor som fått barn under årets tre sista månader bör följas upp särskilt noga för att fånga upp och erbjuda stöd för dem som visar tecken på depression, säger läkaren och doktoranden Sara Sylvén vid Akademiska sjukhusets kvinnoklinik, till UNT.

Varför många kvinnor blir deprimerade i samband med att de fött barn, trots att de aldrig tidigare haft någon depression eller visat tecken på psykiska besvär, vet man inte riktigt. Det är heller inget studien besvarar. 

    Källor

  • Uppsala Nya Tidning - http://www.unt.se/uppsala/arstiden-paverkar-depressionsrisk-1302739.aspx

Du har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.