Intresseområden sparade.
Tack, din epostadress är nu registrerad.
Nyhet | Psykiatri

Jobbigast för barn är bråkande föräldrar

En ny enkät gjord av SVT bland landets barn- och ungdomspsykiatriska kliniker visar att bråkande föräldrar är jobbigast för barn. SVT:s enkät gick ut till ansvariga för barn- och ungdomspsykiatrin (Bup). Barnen fick frågan om vad de själva anser är jobbigast i sin tillvaro. Resultaten visar att konflikter mellan föräldrar är det som barn upplever som sitt svåraste problem.

D0C061E2 91E3 41C2 A087 67D824C7D69B
Publicerad den: 2011-04-27

Annons

En ny enkät gjord av SVT bland landets barn- och ungdomspsykiatriska kliniker visar att bråkande föräldrar är jobbigast för barn.

SVT:s enkät gick ut till ansvariga för barn- och ungdomspsykiatrin (Bup). Barnen fick frågan om vad de själva anser är jobbigast i sin tillvaro. Resultaten visar att konflikter mellan föräldrar är det som barn upplever som sitt svåraste problem.

Annons
Annons

– Siffrorna vittnar om en hänsynslöshet mot barn. Vi måste göra mycket mer för att stötta både föräldrar och barn, säger Olof Risberg, psykolog på Rädda Barnen.

Enligt Bup lider många barn i det tysta och man vet inte exakt hur utbrett problemet är, men antalet vårdnadstvister kan ge en bild av läget. År 2006 avgjordes 2914 vårdnadstvister i tingsrätten, förra året låg siffran på 4126.

    Källor

  • SVT: Rapport - http://svt.se/2.22620/1.2400426/brakande_foraldrar_jobbigast_for_barn

Du har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.