Intresseområden sparade.
Tack, din epostadress är nu registrerad.
Nyhet | Psykiatri

Många flickor har svårt att sova

Enligt SCB:s årliga undersökning om barns levnadsförhållanden framkommer det att 36 procent av flickorna i åldern 10 till 18 har återkommande insomningsproblem och nästan lika hög andel har huvudvärk minst en gång i veckan.
Annons

Enligt SCB:s årliga undersökning om barns levnadsförhållanden framkommer det att 36 procent av flickorna i åldern 10 till 18 har återkommande insomningsproblem och nästan lika hög andel har huvudvärk minst en gång i veckan. Bland pojkar är besvären inte lika vanliga, rapporterar nyhetsbyrån TT.

I undersökningen har över 1 000 barn i åldern 10-18 år intervjuat som hur de mår, hur de har det hemma och i skolan och om relationen till andra barn och vuxna. Och även om nästan hälften av flickorna som svarade på frågorna uppger att de känner sig stressade minst en gång i veckan, så instämmer 97 procent av flickorna och 98 procent av pojkarna i påståendet ”jag är nästan alltid på gått humör”. Dessutom instämmer nästan lika många i att de orkar göra mycket och att de är relativt nöjda med sig själva och sitt utseende, enligt TT. Sex av tio uppger att de idrottar minst en dag i veckan.

Annons
Annons

    Källor

  • Nyhetskanalen.se (TT) - http://www.nyhetskanalen.se/1.1802419/2010/09/08/var_tredje_flicka_har_svart_att_sova

Du har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.

Annons