Intresseområden sparade.
Tack, din epostadress är nu registrerad.
Nyhet | Psykiatri

Ny studie ger optimistisk bild av missbruksvården

Efter fem år i missbruksvården hade 70 procent av missbrukarna inte längre något tungt alkohol- eller narkotikamissbruk. Det visar en uppföljningsstudie genomförd av Centrum för socialvetenskaplig alkohol- och drogforskning vid Stockholms universitet, skriver Accent magasins nätupplaga. Nästan 500 personer som kommit till Stockholms läns missbruksvård i början av 2000-talet har följts upp i studien. Resultaten visar en mer optimistisk bild än väntat.

D0C061E2 91E3 41C2 A087 67D824C7D69B
Publicerad den: 2011-11-03

Annons

Efter fem år i missbruksvården hade 70 procent av missbrukarna inte längre något tungt alkohol- eller narkotikamissbruk. Det visar en uppföljningsstudie genomförd av Centrum för socialvetenskaplig alkohol- och drogforskning vid Stockholms universitet, skriver Accent magasins nätupplaga.

Nästan 500 personer som kommit till Stockholms läns missbruksvård i början av 2000-talet har följts upp i studien. Resultaten visar en mer optimistisk bild än väntat.

Annons
Annons

– Den här uppföljningsstudien visar att fler än vi tidigare trott tar sig ur ett tungt missbruk, säger Kerstin Stenius, huvudförfattare till studien och gästprofessor på Sorad.

Samtalsterapi toppar listan över vilken vård som är bäst, medan medicinsk behandling som subutex och antabus får lägre betyg av deltagarna.

    Källor

  • Accent magasins nätupplaga - http://www.accentmagasin.se/2011/11/studie-missbruksvarden-mer-effektiv-an-vantat/

Du har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.

Annons