Intresseområden sparade.
Tack, din epostadress är nu registrerad.
Nyhet | Reumatologi

Alkoholkonsumtion kan skydda mot reumatism

Enligt en ny undersökning kan alkoholkonsumtion minska risken för att utveckla flera reumatiska sjukdomar, skriver Dagens Medicin. Det är en grupp holländska forskare som ligger bakom studien där de har undersökt om det finns någon koppling mellan alkohol och risk för olika reumatiska sjukdomar.
Annons

Enligt en ny undersökning kan alkoholkonsumtion minska risken för att utveckla flera reumatiska sjukdomar, skriver Dagens Medicin. Det är en grupp holländska forskare som ligger bakom studien där de har undersökt om det finns någon koppling mellan alkohol och risk för olika reumatiska sjukdomar. Totalt har de analyserat data om alkoholkonsumtion bland knappt 1 000 patienter med olika reumatiska sjukdomar samt 7 000 friska kontrollpersoner.

Och det forskarna kan konstatera är att det finns en signifikant minskad risk för att utveckla reumatoid artrit, men även andra reumatiska sjukdomar, om man förtär alkohol. Studien presenterades på reumatologkongressen Eular i Rom. Forskarna, som är knutna till bland annat Leiden University Medical Center, framhäver dock i ett pressmeddelande från Eular att resultaten ska tolkas med försiktighet, samt att alkohol ska konsumeras med måtta och med hänsyn till övriga effekter på hälsan.

Annons
Annons

    Källor

  • Dagens Medicins nätupplaga - http://www.dagensmedicin.se/nyheter/2010/06/16/alkohol-kan-skydda-mot-reu/index.xml

Du har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.

Annons