Nyhet | Urologi

Frukt kan minska risken för erektil dysfunktion

Män som äter mycket frukt kan motverka impotensproblem, erektil dysfunktion. Det visar en ny studie som gjorts vid Harvard University.

erika-sjoo
Publicerad den: 2016-01-20
Författare: Erika Sjöö, Redaktör

Annons

Erektil dysfunktion kan uppstå på grund av en rad olika anledningar som till exempel hjärt- och kärlsjukdom, diabetes men också prestationsångest och naturligt åldrande.

En ny studie som nyligen publicerats i American Journal of Clinical Nutrition visar att män som lägger till mer frukt i kosten kan minska risken för impotensproblem, erektil dysfunktion. Det skriver Läkare för framtiden.

Annons
Annons

I studien Health Professionals Follow-Up deltog 25 096 män vars kost och eventuella förekomst av erektil dysfunktion registrerades.

Minskad risk för impotens med fytokemikalier

Resultatet av studien visar att de män som åt mest frukt hade 14 procent minskad risk för erektil dysfunktion jämfört med de män som åt minst frukt. De deltagare som hade högst intag av fytokemikalierna, det vill säga fytonutrienterna, antocyaniner, flavoner och flavononer hade för var och ett av dessa ämnen mellan 11-16 procent minskad risk för att drabbas av erektil dysfunktion.

Fytokemikalier fungerar som antioxidanter i människokroppen.

Annons
Annons

Länk till studien

Läs också: Erektil dysfunktion kan ge män sämre livskvalitet

    Källor

  • Läkare för framtiden - http://www.lakareforframtiden.se/nya-ron/frukt-forebygger-impotens/

Kommentarer

Du måste logga in för att kunna skriva kommentarer. Logga in.

Inga har kommenterat på denna sida ännu


Annons
Annons
Annons