Artikel

Fortbildning om sekundärprevention vid stabil kranskärlssjukdom


Publicerad den: 2019-09-05
Författare: Medicinska redaktionen, Bonnier Healthcare

Docent Margret Leosdottir

Docent Margret Leosdottir

Kranskärlssjukdom är en av de vanligaste folksjukdomarna i Sverige. Den behandling av kranskärlssjukdom med störst effekt på patienternas framtida prognos är sekundärprevention, som handlar om att påverka riskfaktorer hos patienter som drabbats av hjärtinfarkt. Sekundärprevention bör innehålla såväl medicinsk behandling som kontinuerlig patientutbildning kring levnadsvanor med fokus på patientens eget ansvar för sin hälsa.

Detta och mycket annat får du lära dig mer om i en ny läkarutbildning från NetdoktorPro, utgående från ett patientfall i fem delar. Att genomföra utbildningen tar ungefär femton minuter och alla svar är anonyma. Utbildningen riktas till läkare (främst allmänläkare), men även annan sjukvårdpersonal kan ha stor nytta av informationen.

Välkommen att lära dig mer om det senaste om sekundärprevention vid stabil kranskärlssjukdom!

Fyll i det val som beskriver dig bäst nedan.  


Om du varken är läkare eller annan sjukvårdspersonal så kan du lära dig mer på www.netdoktor.se/hjart-karlsjukdom. Sekundärprevention vid stabil kranskärlssjukdom är en läkarutbildning från NetdoktorPro i samarbete med docent Margret Leosdottir, kardiolog vid Skånes Universitetssjukhus i Malmö. Utbildningen genomförs med ekonomiskt stöd av Bayer. Copyright Bonnier Healthcare Sweden AB 2019. Godkännandenummer: PP-XAR-SE-0306-1 Juni 2019