Intresseområden sparade.
Tack, din epostadress är nu registrerad.
Nyhet | Neurologi

Sambandet mellan Ipren och stroke stärks

Personer som tar vanliga smärtstillande och antiinflammatoriska läkemedel som Ipren, Voltaren, Diklofenak och Naproxen löper något ökad risk att drabbas av stroke.
Annons

Personer som tar vanliga smärtstillande och antiinflammatoriska läkemedel som Ipren, Voltaren, Diklofenak och Naproxen löper något ökad risk att drabbas av stroke. Det visar nu ännu en studie, som presenterades på det europeiska hjärtläkaremötet i Stockholm, rapporterar nyhetsbyrån TT.

Det är en dansk studie som bygger på statistikkörningar bland 450 000 danskar som någon gång fått läkemedel utskrivna, som pekar på sambandet mellan läkemedlen och risken för stroke. Sambandet är känt sedan tidigare och nämns därför även på läkemedlens bipacksedlar, enligt TT. Studien pekar på att risken för såväl stroke som infarkt ökar särskilt vid stora doser och långvarig användning av läkemedlen.

Annons
Annons

Vill du bli först med att ta del av NetdoktorPro:s nyhetsrapportering från kongressen ECTRIMS (European Committee for Treatment and Research in Multiple Sclerosis)? Lämna din e-postadress här »

    Källor

  • Svenska Dagbladets nätupplaga (TT) - http://www.svd.se/nyheter/inrikes/sambandet-ipren-stroke-starks_5219993.svd

Du har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.