Fortbildningar för läkare


Håll dig uppdaterad
Våra interaktiva fortbildningar erbjuder den senaste medicinska kunskapen inom olika specialiteter, sjukdomstillstånd och diagnoser. Målet med utbildningarna är att öka kunskapen kring bland annat diagnostisering, sjukdomsorsak och behandlingsalternativ.
En utbildning omfattar ett kunskapstest med lektioner eller patientfall. Utbildningarna tar cirka 10-15 minuter att genomföra och riktar sig främst till läkare, men även annan sjukvårdspersonal kan använda materialet för att få ökad kunskap i de olika ämnena.
Pågående fortbildningar
-
Fortbildning för allmänläkare om migrän
Trots den höga förekomsten antas migrän vara ett underdiagnostiserat tillstånd. Sjukdomen leder till nedsättning av både fysisk och psykisk funktionsförmåga, och har därför en stor negativ inverkan på livskvaliteten och medför dessutom stora samhällskostnader.
-
Fortbildning om renal anemi vid kronisk njursjukdom
Är du allmänläkare och vill uppdatera din kunskap om anemi vid kronisk njursjukdom?Genom den här fortbildning kan du enkelt ta del av den senaste inom området.
-
Fortbildning för neurologer om migrän
Nu kan du som är neurolog fräscha upp dina kunskaper om migrän och testa dina kunskaper med olika patientfall.
-
Fortbildning för njurläkare om renal anemi vid kronisk njursjukdom
Genom denna fortbildning kan du enkelt ta del av den senaste kunskapen om renal anemi vid kronisk njursjukdom (CKD).
-
Hiv (för infektionsläkare)
Vid stark misstanke om hiv skall behandling insättas redan innan diagnosen är konfirmerad? Öka din kunskap om hiv i en utbildning framtagen av Christina Carlander, PhD och överläkare i infektionsmedicin, Karolinska Universitetssjukhuset.
-
Hiv (för allmänläkare)
Kunskapen om vad hiv är i dag behöver uppdateras såväl hos allmänheten som hos hälso- och sjukvården, bland annat vad gäller den mycket effektiva behandlingen, att välbehandlad hiv är smittfri och möjligheten till ett långt liv.
-
Perioperativ hypotermi
Genom fortbildningen om perioperativ hypotermi får du den senaste kunskapen om riskfaktorer för hypotermi och åtgärder för att motverka hypotermi före, under och efter operation. Ansvarig läkare är Helge Brändström, överläkare vid Norrlands universitetssjukhus i Umeå, C...
-
Bältros
Få den senaste kunskapen om bältros, dess komplikationer och olika behandlingsalternativ i denna fortbildning. Den är framtagen tillsammans med Anna Grahn, avdelningsöverläkare vid Infektionskliniken på Östra sjukhuset i Göteborg samt Lars Rombo, överläkare och professo...
Avslutade fortbildningar
-
Metastaserad njurcancer
Kunskapen om njurcancer har under de senaste åren ökat och det har resulterat i bättre behandlingar. Genom en fortbildning, framtagen tillsammans med överläkare och docent Magnus Lindskog, vill NetdoktorPro bidra till att öka kunskapen om spridd njurcancer bland onkolog...
-
Immunterapi vid lungcancer
Behandlingsalternativen vid icke-resektabel lungcancer har de senaste åren förändrats avsevärt. I samarbete med överläkare Anders Vikström, Lungmedicinska kliniken vid Universitetssjukhuset i Linköping, har vi tagit fram en fortbildning kring detta.
-
Förmaksflimmer
Testa din kunskap om den vanligaste hjärtrytmrubbningen i vår fortbildning, framtagen i samarbete med Faris Al-Khalili, med dr och kardiolog vid Hjärt-lung-allergimottagningen på Sophiahemmet Sjukhus.
-
Hepatit C vid injektionsmissbruk
Majoriteten av de nya hepatit C-infektionerna uppstår hos personer med pågående injektionsmissbruk. Få den senaste kunskapen i en fortbildning, faktagranskad av Soo Aleman, överläkare och docent på Medicinsk enhet Infektionssjukdomar, Karolinska Universitetssjukhuset.
-
Urtikaria
Kronisk urtikaria, som denna utbildning främst handlar om, påverkar den drabbades livskvalitet i hög grad. Tack vare nyare läkemedel finns dock goda förutsättningar för effektiv behandling. Ansvarig läkare är Maria Bradley, överläkare på Hudkliniken vid Karolinska Unive...
-
Sekundärprevention vid stabil kranskärlssjukdom
Den behandling av kranskärlssjukdom med störst effekt på patienternas framtida prognos är sekundärprevention, som handlar om att påverka riskfaktorer hos patienter som drabbats av hjärtinfarkt. Uppdatera din kunskap genom en fortbildning framtagen tillsammans med Margre...