Intresseområden sparade.
Tack, din epostadress är nu registrerad.
Intervju | Smärta

Allmänmedicin och smärta i topp bland sjukvårdspersonal


D0C061E2 91E3 41C2 A087 67D824C7D69B
Publicerad den: 2011-06-21

Annons

Pressmeddelande 2011-06-21

Allmänmedicin och smärta toppar listan över de områden som vårdpersonal efterfrågar mer information inom. Det framgår av en nyligen genomförd enkätundersökning på Netdoktor.se, där närmare 10 000 personer verksamma inom sjukvården deltagit.

Var femte vuxen svensk uppger att de lever med långvarig smärta och trots att forskningen inom området de senaste tio åren gått framåt, finns det fortfarande stora kunskapsbrister.

Annons
Annons

Stefan Bergman, specialist i allmänmedicin och som arbetar med smärtbedömningar samt är expert på Netdoktor, blir inte särskilt förvånad över undersökningsresultaten.
– Smärta är det mest diffusa medicinska område vi har, samtidigt som allmänmedicinen står inför stora omsvängningar just nu. Inom allmänmedicinen är uppdraget otydligt, vad är det vi som allmänläkare ska göra? Var går gränsen för vad som är och inte är allmänmedicin? Behovet av ständigt uppdaterad information är därför av vikt för sjukvårdspersonal.

Av de närmare 10 000 personer som besvarat enkäten är de största enskilda yrkesgrupperna sjuksköterskor och undersköterskor följt av läkare. Närmare 80 procent arbetar inom kommun/landsting, varav 10 procent har en chefsposition. 
– Undersökningsresultaten visar tydligt vad NetdoktorPro bör och kommer att prioritera för att möta behovet av mer specifik och uppdaterad information, säger Mats Halldin, medicinsk chef på Netdoktor.

Undersökningsresultat

De specialistområden som respondenterna önskar information inom är:

  1. Allmänmedicin
  2. Smärta
  3. Infektion
  4. Psykiatri
  5. Diabetes

Undersökningen har genomförts på Netdoktor.se på uppdrag av NetdoktorPro.

Annons
Annons

NetdoktorPro.se:

NetdoktorPro bygger på en vision om att skapa en svensk internetresurs av högsta medicinska kvalitet, där den senaste medicinska kunskapen görs tillgänglig för läkare och sjukvårdspersonal. I maj 2011 hade NetdoktorPro 30 000 besök och över 1 000 läkare som medlemmar, som kan nyttja det kollegiala nätverket.

Läs också:

ST-läkare Emil Vilbergsson är NetdoktorPros 1000:e medlem


Du har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.