Nyhet | Neurologi

Hjärnan styr vilken bantningsmetod som funkar

Enligt den amerikanska hjärnforskaren Daniel Amen är det inte viljan utan hjärnan som avgör om bantningen fungerar, skriver SvD:s nätupplaga. Daniel Amen har kommit fram till att bantningsmetoder måste anpassas efter personligheten. När han undersökte hjärnan hos 66 000 personer som försökt gå ner i vikt upptäckte han fyra personlighetstyper: den tvångsmässiga, impulsiva, emotionella och oroliga.

D0C061E2 91E3 41C2 A087 67D824C7D69B
Publicerad den: 2011-11-03
Författare: Besima Aho, Redaktionschef, Netdoktor

Annons

Enligt den amerikanska hjärnforskaren Daniel Amen är det inte viljan utan hjärnan som avgör om bantningen fungerar, skriver SvD:s nätupplaga.

Daniel Amen har kommit fram till att bantningsmetoder måste anpassas efter personligheten. När han undersökte hjärnan hos 66 000 personer som försökt gå ner i vikt upptäckte han fyra personlighetstyper: den tvångsmässiga, impulsiva, emotionella och oroliga.Forskningsresultaten menar han kan avgöra vilken bantningsmetod som fungerar för en viss typ av personlighet men som kan vara förödande för andra.

Annons
Annons

– Det är din hjärna som driver dig bort från bordet och säger att du har fått nog, och det är din hjärna som ger dig tillstånd att ta den andra skålen glass, säger Daniel Amen.

Den som vet vilken personlighetstyp den är och väljer den metod som passar bäst kommer också att uppnå bäst resultat, enligt forskningsresultaten.

    Källor

  • SvD:s nätupplaga - http://www.svd.se/mat-och-vin/hjarnan-styr-vilken-bantning-som-lyckas_6603226.svd

Kommentarer

Du måste logga in för att kunna skriva kommentarer. Logga in.

Inga har kommenterat på denna sida ännu


Annons
Annons
Annons