Dietgodis är inte hälsosamt
Flera riskfaktorer avgör hypotermi vid operation
Lär dig mer om perioperativ hypotermi genom NetdoktorPros webbaserade utbildning.
Enkät om biosimilarer
Vad vet du om biosimilarer?
Vi på NetdoktorPro vore tacksamma om du ville genomföra enkäten som bara tar några minuter. Du får samtidigt uppdaterade kunskaper om t ex vad som krävs för att en biosimilar ska godkännas, skillnaden mellan ett generiskt läkemedel och biosimilarer och vad som egentligen menas med en "switch".
Kostexperter som läkare och hälsoplanerare rasar mot godistrenden inom viktminskningsbranschen. De menar att måltidsersättningarna marknadsförs som hälsosamma när det i själva verket är socker som är huvudingrediensen, skriver SVT Tvärsnytt.
– Det är väldigt cyniskt att utnyttja desperata, överviktiga och få dem att tro att de ska gå ned i vikt genom att ersätta sina måltider med chokladkakor, säger Andreas Eenfeldt, läkare i Karlstad, till Sveriges Televisions Tvärsnytt.
Hälsoplaneraren Sussan Öster från Landstinget i Värmland menar att barerna innehåller 25 procent socker och hon tror inte att kunderna är medvetna om att de innehåller så mycket socker.
För SVT Tvärsnytt berättar Nutriletts marknadschef att barerna är väldigt populära och står för en tredjedel av Nitruletts totala försäljning. De sålde barer för 58 miljoner kronor förra året.
Flera riskfaktorer avgör hypotermi vid operation
Lär dig mer om perioperativ hypotermi genom NetdoktorPros webbaserade utbildning.
- SVT Tvärsnytt - http://svt.se/2.33831/1.2329179/massor_av_socker_i_bantningbars