Intresseområden sparade.
Tack, din epostadress är nu registrerad.
Nyhet | Psykiatri

Dagdrömmeri kan framkalla deppighet

Många av oss dagdrömmer nästan hälften av tiden vi är vakna, visar en ny studie som även pekar på att dagdrömmerierna kan göra oss olyckliga.
Annons

Många av oss dagdrömmer nästan hälften av tiden vi är vakna, visar en ny studie som även pekar på att dagdrömmerierna kan göra oss olyckliga. Det är forskare vid Harvard University i USA som ligger bakom den nya studien, rapporterar nyhetsbyrån TT.

I studien har forskarna utvecklat en automatisk databas som kontaktade omkring 5 000 personer runt hela världen, vid slumpartat utvalda tider. De kontaktade personerna fick berätta vad de gjorde, vad de tänkte på och hur de kände sig. När forskarna har analyserat svaren i detalj från 2 250 personer är slutsatsen slående.

Annons
Annons

Studieresultaten visar att vi ägnar åt oss att dagdrömma 46,9 procent av vår vakna tid. Dagdrömmerierna finns där så gott som hela tiden, enda tillfället då de flesta inte dagdrömmer är då de har sex visar studien. Dessutom framkommer det majoriteten av oss känner sig mer olycklig vid dagdrömmeri. Och enligt forskarna bakom studien kan det till och med vara så att dagdrömmarna i sig framkallar deppighet, uppger TT.

    Källor

  • http://www.dn.se/nyheter/vetenskap/vi-dagdrommer-oss-olyckliga-1.1206982 - Dagens Nyheters nätupplaga (TT)

Du har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.