Intresseområden sparade.
Tack, din epostadress är nu registrerad.
Nyhet | Kirurgi

Läkare vill att raketförbud träder i kraft genast

Inför nyår skriver fyra skånska läkare en debattartikel publicerad i Läkartidningen att de vill se att ett redan fattat beslut om förbud mot de kraftigaste nyårsraketerna tillämpas omedelbart.
Annons

Inför nyår skriver fyra skånska läkare en debattartikel publicerad i Läkartidningen att de vill se att ett redan fattat beslut om förbud mot de kraftigaste nyårsraketerna tillämpas omedelbart. I artikeln berättar de om skadorna en 13-årig pojke fick under det senaste nyårsfirandet när han träffades av en raket. Han lårben var av på tre ställen och explosionen hade bränt sönder muskulaturen vilket ledde till att benet måste amputeras.

”Den 13-årige pojken förlorade sitt ben strax nedanför ljumsken, och hans liv blir aldrig detsamma. Hade raketen träffat några decimeter högre upp i buken hade han sannolikt avlidit. Beslutet att sprängkraften i raketerna ska minska är mycket välkommet, men det är helt oacceptabelt att detta träder i kraft först om fem år! Beslutet är fattat, verkställ nu!”, skriver läkarna.

Annons
Annons

    Källor

  • Läkartidningen.se - http://www.lakartidningen.se/07engine.php?articleId=19038

Du har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.