Intresseområden sparade.
Tack, din epostadress är nu registrerad.
Intervju | Neurologi

Webbutbildning om demens för primärvård


D0C061E2 91E3 41C2 A087 67D824C7D69B
Publicerad den: 2012-09-07

Annons

Svenskt Demenscentrum, SDC, har tagit fram webbutbildningen Demens ABC Plus primärvård i samarbete med experter från hela landet. Primärvårdsutbildningen lanseras i slutet av september – tidigare utbildningar har resulterat i ett pris från Swedish Learning Awards 2010.

– Vår förhoppning är att vårdpersonal får mer kunskap och verktyg för att kunna gör ett ännu bättre jobb, säger Wilhelmina Hoffman, legitimerad läkare, specialist i geriatrik och föreståndare för SDC.

Utbildningsverktyget Demens ABC plus är ett samlingsnamn för flera olika webbutbildningar som vänder sig till olika målgrupper inom vård och omsorg. Samtliga är avgiftsfria och baseras påSocialstyrelsens nationella riktlinjer för vård och omsorg vid demenssjukdom.

Annons
Annons

Primärvårdsutbildningen är den första i denna serie.

– Primärvården har en nyckelroll i vårdkedjan. En tidig demensdiagnos ökar patientens möjligheter att få effektiv behandling och en god vård och omsorg. Det är också en förutsättning för att anhöriga ska få stöd i tid. I dagens starkt uppdrivna arbetstempo behövs kunskaper men också användbara redskap för att upptäcka och utreda demens och följa upp olika behandlingsmetoder, säger Wilhelmina Hoffman.

Fler plusutbildningar är under produktion och vänder sig till anhöriga, biståndshandläggare, hemtjänst, slutenvård och särskilt boende.

Svenskt demenscentrum (SDC) invigdes den 15 februari 2008. Bakom centret står Stiftelsen Stockholms läns Äldrecentrum och Stiftelsen Silviahemmet. Uppdraget kommer från Socialstyrelsen och regeringen som finansierar verksamheten.

Annons
Annons

Läs mer om Demens ABC plus här

För mer information - besök Svenskt Demenscentrum här

Vill du bli först med att ta del av NetdoktorPro:s nyhetsrapportering från kongressen ECTRIMS (European Committee for Treatment and Research in Multiple Sclerosis)? Lämna din e-postadress här »


Du har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.