Intresseområden sparade.
Tack, din epostadress är nu registrerad.
Nyhet | Neurologi

Omega-3 har ingen effekt mot Alzheimer

Omega-3 dämpar inte symptomen hos personer som utvecklat alzheimer, visar ny forskning, rapporterar Sveriges Radio Ekot. – Den här studien visar att det är så, en mycket välgjord och bra studie, säger alzheimerexperten professor Lars-Olof Wahlund på Karolinska Institutet.

D0C061E2 91E3 41C2 A087 67D824C7D69B
Publicerad den: 2010-11-03

Annons

Omega-3 dämpar inte symptomen hos personer som utvecklat alzheimer, visar ny forskning, rapporterar Sveriges Radio Ekot.

– Den här studien visar att det är så, en mycket välgjord och bra studie, säger alzheimerexperten professor Lars-Olof Wahlund på Karolinska Institutet.

Annons
Annons

Tidigare under 2000-talet har flera forskningsstudier visat att personer som äter mycket fisk har lägre risk att drabbas av Alzheimers sjukdom. Men när man prövade att ge omega-3 tillskott till patienter gav det igen effekt. De mådde inte bättre och försämringen var lika snabb som annars.

Trots nedslående forskningsresultat har Lars-Olof Wahlund helt gett upp hoppet.
– Det kanske är så att sjukdomen är så tidig att skadorna på hjärnan inte är riktigt etablerade och då skulle man kunna ha en effekt av omega-3-fettsyror.

Och om två år blir en större europeisk studie klar som kan ge svar på den frågan.

Annons
Annons

Vill du bli först med att ta del av NetdoktorPro:s nyhetsrapportering från kongressen ECTRIMS (European Committee for Treatment and Research in Multiple Sclerosis)? Lämna din e-postadress här »

    Källor

  • Sveriges Radio - http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=4149721

Du har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.