Intresseområden sparade.
Tack, din epostadress är nu registrerad.
Nyhet | Ortopedi

Försenade operationer farliga

Vinterhalkan har lett till att många sjukhus tvingas ställa in operationer på grund av den senaste tidens väderskiften. Rapporter om att operationer ställs in och skjuts upp är till följd av hårt tryck på landets akutmottagningar, rapporterar Dagens Medicin. Men inställda operationer får svåra konsekvenser för patienterna visar en ny studie. Forskning visar att uppskjutna operationer har stora medicinska konsekvenser för den som drabbats.

D0C061E2 91E3 41C2 A087 67D824C7D69B
Publicerad den: 2011-01-21

Annons

Vinterhalkan har lett till att många sjukhus tvingas ställa in operationer på grund av den senaste tidens väderskiften. Rapporter om att operationer ställs in och skjuts upp är till följd av hårt tryck på landets akutmottagningar, rapporterar Dagens Medicin.

Annons
Annons

Men inställda operationer får svåra konsekvenser för patienterna visar en ny studie. Forskning visar att uppskjutna operationer har stora medicinska konsekvenser för den som drabbats. Enligt Svenska Dagbladet har två grupper om vardera 65 patienter som genomfört en knä- eller höftledsoperation studerats. Den grupp som fick opereras i utsatt tid förekom komplikationer i 33 fall, i gruppen där operationen ställts in förekom 50 fall av komplikationer.

Bland följderna fanns infekterade sår, urinvägsinfektioner och depressioner. Fyra patienter drabbades även av stroke.

    Källor

  • Dagens Medicin - http://www.dagensmedicin.se/nyheter/2011/01/20/forsenade-operationer-farl/index.xml

Du har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.