Intresseområden sparade.
Tack, din epostadress är nu registrerad.
Nyhet | Smärta

Ny läkarutbildning lyfter senaste kunskapen om svår långvarig smärta

En av fem personer beräknas lida av långvarig smärta vilket leder till stor belastning inom sjukvården. Addera det faktum att smärta både är svårdiagnostiserat och svårbehandlat. Genom NetdoktorPros nya utbildning om svår långvarig smärta får du som läkare knepen som ska hjälpa dig i ditt kliniska arbete.


Carro webb ljusare
Publicerad den: 2017-06-09

Annons

Överläkare Karsten Ahlbeck, smärtspecialist vid Smärtkliniken på Capio S:t Görans sjukhus som faktagranskat läkarutbildningen hoppas att den ska öka kunskapen kring svår långvarig smärta – både vad gäller utredning, behandling och efterföljande uppföljning.

– Primärvårdsläkare träffar så många patienter och de får sällan fortbildning inom smärtområdet. Kan NetdoktorPros läkarutbildning bidra till att läkare känner sig tryggare är mycket vunnet. säger Karsten Ahlbeck.

Annons
Annons

Långvarig smärta kan vara svår att "bevisa" vilket kräver god kunskap och en pedagogisk finess för att lyckas förklara detta för patienten och anhöriga. När bakomliggande sjukdom utretts, sjukdomshistorien gåtts igenom och smärtan identifierats är nästa utmaning att finna rätt behandling.

– När det gäller långvarig smärta är det ofta det inte hjälper med läkemedelsbehandling och det gäller att vara medveten om det. Sedan måste man vara på det klara med att läkare och patient har samma behandlingsmål. Vad är utgångspunkten för den enskilda patienten? Det ska utbildningen belysa, säger Karsten Ahlbeck.

Med läkarutbildningen VadvetduomSvarLangvarigSmarta.se vill NetdoktorPro öka kunskapen om långvarig smärta hos läkarkåren samt annan sjukvårdspersonal.

Om läkarutbildningen om svår långvarig smärta

Läkarutbildningen består av fem lektioner, där varje lektion följs av ett patientfall. Det tar cirka tio minuter att genomföra utbildningen och alla svar är anonyma. Vidare ingår fyra uppföljande mejl till intresserade deltagare. Utbildningen vänder sig främst till läkare men även annan sjukvårdspersonal kan ha stor nytta av materialet.

Annons
Annons

Du har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.