Patientfall | Allergologi

Din patient har kronisk urtikaria – remitterar du till dermatolog?

Kronisk urtikaria påverkar den drabbades livskvalitet liksom förmågan att prestera på arbetet eller i skolan. Många av dessa patienter går obehandlade trots att det idag finns bra hjälp att få. Hur handlägger du din patient med kronisk urtikaria? När remitterar du vidare?


Carro webb ljusare
Publicerad den: 2017-06-30
Författare: Caroline Holmqvist, Redaktör, Netdoktor, NetdoktorPro

Annons

Kronisk urtikaria, som drabbar omkring en till fyra procent av befolkningen, påverkar den drabbades livskvalitet i hög grad. Tack vare etablerade och nyare läkemedel finns dock goda förutsättningar för effektiv behandling. Samtidigt är det många som inte får hjälp för sina besvär. Detta lyfter NetdoktorPro i en läkarutbildningen om kronisk urtikaria, framtagen tillsammans med Maria Bradley, överläkare på Hudkliniken vid Karolinska Universitetssjukhuset.

Läkarutbildningen tar upp hur du handlägger patienter med främst kronisk urtikaria baserat på de europeiska riktlinjerna. Du får aktuell information via fem lektioner, följt av kontrollfrågor för att underlätta inlärningen. Det tar cirka tio minuter att genomföra utbildningen och alla svar är anonyma.

Fler utbildningar

NetdoktorPro erbjuder även läkarutbildningar inom en rad andra områden –till exempel om svår långvarig smärta, psoriasisartrit, fetmakirurgi med flera. Här hittar du samtliga av våra utbildningar och fler är på väg.

Annons
Annons

Kommentarer

Du måste logga in för att kunna skriva kommentarer. Logga in.

Inga har kommenterat på denna sida ännu


Annons
Annons
Annons