Intresseområden sparade.
Tack, din epostadress är nu registrerad.
Artikel | Kirurgi

Unik fortbildning om perioperativ hypotermi lanseras

Vid vilken omgivningstemperatur är människan termoneutral? Vilka riskfaktorer finns för hypotermi vid operation? Och vilka är riskgrupperna? Det är några av frågorna som läkare och annan sjukvårdspersonal får svara på i NetdoktorPro:s fortbildning om perioperativ hypotermi. 


Publicerad den: 2019-07-03

Unik fortbildning om perioperativ hypotermi lanseras
Annons

Perioperativ hypotermi är ett vanligt problem och påverkar läkningsförmågan negativt och ökar bland annat risken för infektioner och komplikationer. 

Fortbildningen perioperativ hypotermi är utformad tillsammans med Helge Brändström, överläkare vid Norrlands universitetssjukhus i Umeå. Han hoppas på att utbildningen ska leda till ökad uppmärksamhet, samt att fler ska få kännedom om förebyggande åtgärder och vilka metoder som kan användas för att mildra tillståndet. 

– Jag tycker att det är är en viktig information för alla som arbetar i den perioperativa miljön, att känna till vilka risker som finns, hur man förebygger, och veta vilka metoder man kan använda, säger Helge Brändström. 

Annons
Annons

 

 

Om fortbildningen

Genom fortbildningen om perioperativ hypotermi från NetdoktorPro får du bland annat lära dig mer om riskfaktorer för hypotermi och åtgärder för att motverka hypotermi före, under och efter operation. Utbildningen består av fem delar med kontrollfrågor efter varje del. Att genomföra utbildningen tar ungefär femton minuter och alla svar är anonyma. Utbildningen riktas främst till anestesi- och operationspersonal (anestesiologer, anestesisköterskor, kirurger och operationssköterskor), men även annan sjukvårdspersonal kan ha nytta av information.   

 

Annons
Annons

Du har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.