Expert

Anne Grefberg

  • leg. Psykolog
  • Greatify AB
  • Region Stockholm

Med bas i KBT, Positiv psykologi och bred livserfarenhet tar jag mig an utmaningarna som legitimerad psykolog. Min huvudinriktning är arbetslivets psykologi, med allt vad det innebär. I regel handlar det om att de jag träffar har ett jobb, en grundstabilitet i tillvaron, och resurser att bygga på. Dock har många en problematik som rör sig i gränsland till psykiatri. Min fokus på arbetslivspsykologi gör att jag som psykolog får utmaningar över hela skalan: från stress, sömnproblem, depression, ångest till rena färdighetsträningar, psykologbedömningar inför anställning och ledarskapsutveckling.

Jag äger och driver företaget Greatify AB, där namnet beskriver affärsidén: att göra bra bättre. Genom att bygga på en människas resurser och hitta styrkorna, är det lättare att som behandlare komma till målet, vilket är bättre subjektiv livskvalitet för klienten. Jag letar inte svagheter och fokuserar på dessa, även om jag inte blundar för mina klienters problem. Ofta är nyckeln till framgång att använda styrkor för att överbrygga svårigheter. Det är mycket mer positiv förstärkning i att vända på klientens bristperspektiv och istället tydliggöra resurserna.

Med tre söner på 17, 13 och 11 år har jag även en stor erfarenhetsbas att dra på privat. Jag tror att många läkare känner igen sig i att man blir bättre och bättre på möten med människor allt eftersom man får mer livserfarenhet. Detsamma gäller i hög grad inom min profession. Att som psykolog ha en bred bakgrund, professionellt och privat, gör en säkrare, bättre och effektivare i sin yrkesroll.

Läs mer om Anne Grefberg och vilken tjänst hon tillhandahåller exklusivt för läkare som är medlemmar på NetdoktorPro!

Svarar på frågor inom:

Klicka på länkarna ovan för att komma direkt till dessa forum. Starta gärna en ny tråd (välj Starta diskussion under Diskussion i menyn, välj område: något av de tre ovan, markera diskussionen som en fråga, skriv "Till Anne" före din rubrik på inlägget) och ställ din fråga.

Besvarade frågor

  1. 2014-03-18
    Undrar för en tredje gång...
  2. 2014-03-18
    Frågerubrik \"citat\"?

Du har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.