Intresseområden sparade.
Tack, din epostadress är nu registrerad.
NetdoktorPro bevakar | Hud/Venereologi

NetdoktorPro rapporterar från AAD

Här samlar vi kongressrapporter, referat och intervjuer med experter som som deltagit under American academy of Dermatology (AAD) – ett internationellt möte där den senaste forskningen inom dermato-venereologi varje år presenteras.


Publicerad den: 2021-12-17 Uppdaterad den: 2022-04-26

Vill du bli först med att ta del av nyhetsrapporteringen från AAD? Lämna din e-postadress här »

Kongressbevakning från AAD 2022 

AAD 2022: Hur blir vi bättre på att hitta melanom i tid? 

Tidig upptäckt av hudcancer – helst utan invasiva metoder. Det var ett av de ämnen som stod i centrum under årets AAD-kongress i USA. Ada Girnita, specialistläkare i dermatologi vid Karolinska universitetssjukhuset var på plats i Boston. Här delar hon sina upplevelser i en kongressrapport. Läs hela kongressrapporten här >>

Ada Girnita på plats i Boston: "Hade gärna sett fler kollegor från Sverige"

Nya metoder för tidig upptäckt av malignt melanom samt nya behandlingar mot atopiskt eksem stod i fokus under årets American academy of Dermatology (AAD) som hölls i Boston, USA. Kongressen lockade läkare världen över och så även Ada Girnita, överläkare Centrum för hudtumörer, Karolinska universitetssjukhuset i Stockholm. Så här tyckte hon om sin vistelse i Boston. Läs intervjun här >>

Hopp om nya effektiva läkemedel mot atopiskt eksem 

Atopsik dermatit är en hudsjukdom som tyvärr ofta hamnar i skymundan. 
Under kongressen fick tillståndet desto mer utrymme och flera intressanta ämnen diskuterades  – alltifrån lovande systemiska behandlingar och uppdaterade nationella riktlinjer till sexuell dysfunktion kopplat till sjukdomen. 

Lovande resultat för ny behandling av psoriasis

I takt med att immunopatogenesen av psoriasis utvecklas, utvecklas också nya riktade terapier som visar både en hög säkerhetsmarginal och förbättrad effekt. Under AAD-kongressen var det särslikt ett läkemedel det pratades mycket om. 
Behandlingen har länge varit på tapeten med lovande resultat, men fler långtidsstudier har behövts. Och nu har nya långtidsdata kunnat presenteras. 

 

Kongressbevakning från AAD 2021

Resume från AAD VMX – en virtuell hudläkarkongress

Med hudcancer och hudkirurgi i fokus bevakade Oscar Zaar, överläkare i dermato-venereologi, årets AAD-kongress. Läs om hur hudcancerpatienter bör prioriteras under pandemin, om organtransplanterade patienter och deras förhöjda risk för hudcancer och om ny data från två behandlingsstudier.

Läs kongressrapporten här >>

Intervju med hudspecialisten

Årets AAD-möte pågick mellan den 19 och 23 mars och var fylld med över 75 olika sessions inom dermato-venereologi. NetdoktorPro frågar Oscar Zaar om hans upplevelse från mötet och vad han tar med sig därifrån.

Läs intervjun här >>


Du har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.