Din patient har kronisk urtikaria – remitterar du till dermatolog?
Kronisk urtikaria påverkar den drabbades livskvalitet liksom förmågan att prestera på arbetet eller i skolan. Många av dessa patienter går obehandlade trots att det idag finns bra hjälp att få. Hur handlägger du din patient med kronisk urtikaria? När remitterar du vidare?

Fortbildningen tar upp hur du handlägger patienter med främst kronisk urtikaria baserat på de europeiska riktlinjerna. Du får aktuell information via fem lektioner, följt av kontrollfrågor för att underlätta inlärningen. Det tar cirka tio minuter att genomföra utbildningen och alla svar är anonyma.
Läs mer och testa din kunskap om urtikaria här >>
Fler utbildningar
NetdoktorPro erbjuder även fortbildningar inom en rad andra områden – till exempel om bältros, förmaksflimmer, hypogonadism med flera. Här hittar du samtliga utbildningar och fler är på väg.
-
NetdoktorPro rapporterar från AAD
Här samlar vi kongressrapporter, referat och intervjuer med experter som som deltagit under det årliga mötet American academy of Dermatology (AAD).
-
Ljusbehandling och läkemedelsbehandling vid atopisk dermatit
Rätt behandling utifrån eksemets svårighetsgrad.
-
Är antikroppsterapi nästa genombrott för behandling av atopiskt eksem?
Resultat från en fas-2 studie, presenterade i tidskriften Lancet, visar att en så kallad anti-OX40-antikropp verkar fungera på sikt för behandling av måttlig till svår atopisk dermatit bland vuxna.
-
AAD 2022: Fokus på malignt melanom och atopisk dermatit
Nya metoder för tidig upptäckt av malignt melanom samt nya behandlingar för atopiskt eksem stod i fokus under årets American academy of Dermatology (AAD) som hölls i Boston, USA. Kongressen lockade läkare världen över och så även Ada Girnita, överläkare Centrum för hudtumörer, Karolinska universitetssjukhuset i Stockholm.
-
Nya lovande resultat för bimekizumab vid behandling av psoriasis
Analys av långtidsresultat från fem kliniska studier visar att åtta av tio patienter som behandlats med bimekizumab och fått fullständig utläkning, är fortsatt symtomfria även två år senare. Det är färsk data som bland annat presenterades vid årets AAD-kongress i USA.