Intresseområden sparade.
Tack, din epostadress är nu registrerad.
Patientfall | Hud/Venereologi

Hur skulle du hjälpa Anna med sin psoriasis?

Anna, en 23-årig nyinflyttad student, söker dig för första gången på vårdcentralen för att diskutera sin plackpsoriasis som hon haft sedan tonåren och som hon tycker har förvärrats under senare tid. Hon vill först och främst säkerställa att hon får rätt behandling då hon tycker att hennes befintliga behandling inte riktigt hjälper.


Carro webb ljusare
Publicerad den: 2016-11-25

Psoriasis är en komplex sjukdom vilket gör att kunskapen är bristfällig både hos läkare och patienter. Något som låg till grund för NetdoktorPro:s läkarutbildning Vad vet du om psoriasis? där du får följa ett patientfall. Över 500 läkare, flest inom allmänmedicin, har genomgått de fem lektionerna och enligt Mona Ståhle, professor vid Karolinska institutet och överläkare vid hudkliniken på Karolinska Universitetssjukhuset, visar svarsresultaten på flera anmärkningsvärda siffror.

Psoriasis debuterar ofta i unga år och enligt de nationella riktlinjerna bör alla barn med misstänkt psoriasis undersökas av specialist i dermatologi för att säkerställa diagnos, menar Mona Ståhle. Men enligt majoriteten av läkarsvaren har patienterna generellt haft sina symtom i många år innan de får sin diagnos. Dels för att de inte söker för sina symtom men också för att de blir missförstådda inom vården. Cirka en av fyra av läkarna svarade att läkarutbildningen om psoriasis kommer vara till nytta i deras kliniska vardag.

Fler utbildningar

NetdoktorPro erbjuder även läkarutbildningar inom en rad andra områden. Här hittar du samtliga av våra utbildningar och fler är på väg.

 


Du har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.