Intresseområden sparade.
Tack, din epostadress är nu registrerad.
Nyhet | Diabetes

Popcorn innehåller hög mängd antioxidanter

Igår rapporterade Aktuellt, SVT, om att skalen i de majskärnor som bildar popcorn är nyttiga. Ny forskning, presenterad av Joe Vinson, forskare vid University of Scranton i Pennsylvania, visar att popcornskal innehåller mycket höga halter av nyttiga antioxidanter, polyfenoler som kan skydda mot bland annat hjärtkärlsjukdomar och cancer.
Annons

Igår rapporterade Aktuellt, SVT, om att skalen i de majskärnor som bildar popcorn är nyttiga. Ny forskning, presenterad av Joe Vinson, forskare vid University of Scranton i Pennsylvania, visar att popcornskal innehåller mycket höga halter av nyttiga antioxidanter, polyfenoler som kan skydda mot bland annat hjärtkärlsjukdomar och cancer.

”Popcorn är en näringsmässig guldklimp” enligt forskarna, som presenterar sina resultat vid Amerikanska kemisamfundets möte i helgen, enligt reportaget i Aktuellt.

Men även om mängden antioxidanterna är hög och koncentrerad i popcorn (på grund av lågt vatteninnehåll) innehåller popcorn poppade i mikrovågsugn och kastrull ändå en relativt hög mängd fett och salt. 

Annons
Annons

Vill du bli först med att ta del av NetdoktorPro:s nyhetsrapportering från diabeteskongresserna ADA och EASD? Lämna din e-postadress här »

    Källor

  • SVT, Aktuellt - http://svt.se/2.108068/1.2752452/utskriftsvanligt_format

Du har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.