Intresseområden sparade.
Tack, din epostadress är nu registrerad.
Patientfall | Geriatrik

Ligger ventrombos bakom svullnaden i Astrids vänsterben?

Pensionären Astrid, 77 år, söker till akutmottagningen efter att sedan tre dygn märkt att vänster ben svullnade upp. Det stramar när hon går och hon har fått lite feber och hosta samt har ont på höger sida av bröstkorgen vid djupandning. Följ patientfallet och få den senaste kunskapen om ventrombos.


Carro webb ljusare
Publicerad den: 2018-06-25

Patientfall ventrombos

Venös tromboembolism (VTE), blodpropp i kroppens djupa vensystem, uppkommer då den normala koagulationsprocessen inte begränsas normalt. Något som beror på förändringar i blodets levringsförmåga, flöde eller närmaste omgivning. Mellan en och fyra procent av befolkningen drabbas någon gång i livet av djup ventrombos (DVT), som är den vanligaste formen av VTE. Det är några faktorer du ska vara särskilt uppmärksam på vid misstänkt ventrombos, likaså vid behandlingen.

Genom att följa patientfallet om Astrid får du en genomgång av både utredning, diagnos, behandling och uppföljning av ventrombos.

Gå till patientfallet om ventrombos, framtaget tillsammans med professor Peter J Svensson, specialist i internmedicin, hematologi samt blödnings- och koagulationssjukdomar vid Skånes universitetssjukhus.

Fler patientfall

NetdoktorPro erbjuder även patientfall inom en rad andra tillstånd. Här hittar du samtliga patientfall och fler är på väg.

 


Du har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.