Intresseområden sparade.
Tack, din epostadress är nu registrerad.
Nyhet | Kardiologi

Lite choklad kan minska risken för hjärtsvikt

Ett litet intag av choklad kan vara bra för att undvika risken för hjärtsvikt, visar en ny studie som publiceras i The Circulation. Hjärtsvikt innebär att hjärtat inte orkar pumpa blod så att alla celler i kroppen syresätts.
Annons

Ett litet intag av choklad kan vara bra för att undvika risken för hjärtsvikt, visar en ny studie som publiceras i The Circulation. Hjärtsvikt innebär att hjärtat inte orkar pumpa blod så att alla celler i kroppen syresätts, och det är ett tillstånd som är dödligare än de vanligaste cancerformerna i Sverige, rapporterar Vetenskapsradion.

En långtidsuppföljning av drygt 30 000 kvinnor i Västmanland och Uppland under åren 1998 till 2006 visar att det kan vara bra att äta 30 gram choklad i veckan. Och orsaken till att det kan vara bra att äta lite choklad någon enstaka gång i veckan är för att blodtrycket sänks.

Annons
Annons

    Källor

  • Vetenskapsradions nätupplaga - http://sverigesradio.se/sida/gruppsida.aspx?programid=83&grupp=10976&artikel=3927106

Du har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.