Minska risken för hjärtsjukdomar – ät choklad!
NetdoktorPro rapporterar från ESC
Följ vår kongressbevakning från europeiska kardiologföreningens (ESC) årliga möte. Ta del av bland annat kongressrapporter, referat och intervjuer med kollegor som deltagit.
Enkät om biosimilarer
Vad vet du om biosimilarer?
Vi på NetdoktorPro vore tacksamma om du ville genomföra enkäten som bara tar några minuter. Du får samtidigt uppdaterade kunskaper om t ex vad som krävs för att en biosimilar ska godkännas, skillnaden mellan ett generiskt läkemedel och biosimilarer och vad som egentligen menas med en "switch".
Hjärt- och kärlsjukdomar är ett stort hälsoproblem världen över. Nu menar forskare att äta choklad i stora mängder minskar risken för olika hjärtsjukdomar, skriver SVT Vetenskapsnyheter.
Forskarna som kommit fram till slutsatsen har sammanställt resultat från flera stora studier på området. Choklad kan minska risken för till exempel hjärtinfarkt och stroke med 30 procent. Men det gäller att äta rätt choklad för att få bästa effekt. Mörk och bitter choklad innehåller nämligen viktiga antioxidanter som kan motverka inflammation och andra farliga processer i människokroppen.
NetdoktorPro rapporterar från ESC
Följ vår kongressbevakning från europeiska kardiologföreningens (ESC) årliga möte. Ta del av bland annat kongressrapporter, referat och intervjuer med kollegor som deltagit.
- SVT Vetenskapsnyheter - http://svt.se/2.108068/1.2515480/choklad_ar_bra_for_hjartat