Intresseområden sparade.
Tack, din epostadress är nu registrerad.
Nyhet | Kardiologi

Minska risken för hjärtsjukdomar – ät choklad!

Hjärt- och kärlsjukdomar är ett stort hälsoproblem världen över. Nu menar forskare att äta choklad i stora mängder minskar risken för olika hjärtsjukdomar, skriver SVT Vetenskapsnyheter.

D0C061E2 91E3 41C2 A087 67D824C7D69B
Publicerad den: 2011-08-31

Annons

Hjärt- och kärlsjukdomar är ett stort hälsoproblem världen över. Nu menar forskare att äta choklad i stora mängder minskar risken för olika hjärtsjukdomar, skriver SVT Vetenskapsnyheter.

Forskarna som kommit fram till slutsatsen har sammanställt resultat från flera stora studier på området. Choklad kan minska risken för till exempel hjärtinfarkt och stroke med 30 procent. Men det gäller att äta rätt choklad för att få bästa effekt. Mörk och bitter choklad innehåller nämligen viktiga antioxidanter som kan motverka inflammation och andra farliga processer i människokroppen.

Annons
Annons

    Källor

  • SVT Vetenskapsnyheter - http://svt.se/2.108068/1.2515480/choklad_ar_bra_for_hjartat

Du har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.