Netdoktor i Almedalen: Med patienten i fokus
Hälso- och sjukvårdsdebatten kännetecknas alltför ofta av diskussioner där man pratar om patienten, men sällan med patienten. Genom tre seminarier och en avslutande debatt under Almedalsveckan ska Netdoktor och Bonnier Healthcare helt sätta fokus på patienterna.

– Under Almedalsveckan, närmare bestämt den 4 juli, avsätter Netdoktor dagen för att helt sätta patienten i fokus. De tre första seminarierna fokuserar vi på olika sjukdomsområden och avslutar dagen med en debatt där vi samlar patientrörelsen för att sammanfatta hur Almedalsveckan varit ur patienternas perspektiv. Vi pratar om det som varit bra, och om vad som behöver förbättras ur ett patientperspektiv till nästa år, säger Besima Aho, redaktionschef Netdoktor.
Förra året i Almedalen saknades patienter i två av tre seminarier där patientens roll lyftes och diskuterades.
– Det vill vi ändra på. I varje seminarium deltar en patient som inleder seminariet med att berätta om hur det är att leva med sjukdomen, hur bemötandet från vården är eller vilken faktisk delaktighet man har i sin egen vård och behandling, säger Besima Aho.
Netdoktor - en del av Bonnier Healthcare
Under de dryga 20 år som Netdoktor funnits med visionen att förbättra folkhälsan och utjämna kunskapsklyftan mellan läkare och patient har hälsoportalen Netdoktor varit den naturliga hemvisten för många.
– Det är en självklarhet för oss att vara med i Almedalen. Som Sveriges ledande hälsoportal är det en del av vårt ansvar att lyfta patienternas perspektiv under årets kanske viktigaste vecka, där profession, beslutsfattare och patientföreträdare finns på plats, säger Fredrik Andersson, Global Director Bonnier Healthcare.
Här hittar du Netdoktors seminarier i Almedalen
- Sjuklig svettning måste tas på allvar - Läs mer i Almedalsprogrammet
- Långt kvar till personcentrerad vård inom blodcancer? - Läs mer i Almedalsprogrammet
- Varför lämnas personer med typ-2 diabetes vind för våg? - Läs mer i Almedalsprogrammet
- Veckan ur patienternas perspektiv - så har den varit! - Läs mer i Almedalsprogrammet
När: Torsdagen den 4 juli
Tid: 8.30 - 13.00
Var: Netdoktors/Bonnier Healthcares tält
Plats: Strandvägen 4.4
För mer information välkommen att kontakta: Besima Aho, redaktionschef Netdoktor, tel: 0702 93 12 10, e-post: besima.aho@netdoktor.se
-
Så bör du som läkare resonera vid frågor om testosteronbrist
Vad räknas som testosteronbrist och vilka ska behandlas? Här pågår det ett intensivt kunskapssökande runt om i världen just nu, menar Mats Holmberg, androlog och endokrinolog vid Karolinska Universitetssjukhuset.
-
Pneumokocksjukdom - bli expert på att identifiera högriskpatienter
Tillsammans med Jonas Ahl, överläkare i infektionssjukdomar, har NetdoktorPro tagit fram olika patientfall som kan vara till hjälp i den kliniska vardagen.
-
Fortbildningar inom infektion
I NetdoktorPro:s interaktiva fortbildningar inom infektion får du bland annat möjlighet att följa ett patientfall om hepatit C. Eller varför inte uppdatera dig kring infektion orsakad av pneumokocker och insatser för att förebygga allvarlig sjukdom.
-
Vanliga patientfrågor om förmaksflimmer
Kan du besvara de vanligaste frågorna om flimmer? Anders Englund, docent i kardiologi med specialisering inom elektrofysiologi, förbereder dig inför mötet med patienten.
-
Fortbilda dig inom kardiologi
Nu kan du testa din kunskap inom kardiologi genom NetdoktorPro:s interaktiva fortbildningar. Följ patientfall om bland annat förmaksflimmer och diabetes och kardiovaskulär sjukdom.
-
ESC: Hjärt-kärlnyheter med diabetesfokus
Fler än någonsin besökte årets ESC-kongress. En av dem är Lars Rydén, senior professor i kardiologi vid Karolinska institutet. För NetdoktorPro berättar han om de stora snackisarna under mötet.
-
Lathund: Förskrivning enligt de nya utbytesreglerna
Har du koll på vilka uppgifter du ska ange vid förskrivning, enligt de nya regelverket för generiskt utbyte? Med hjälp av sakkunnig på Läkemedelsverket har NetdoktorPro tagit fram en lathund.
-
Har din patient bröstcancer?
Ta del av ett patientfall om bröstcancer för att testa din kunskap kring symtom, ärftlighet och diagnostik. Fallet består av fem frågor.
Kommentarer
Du måste logga in för att kunna skriva kommentarer. Logga in.
Inga har kommenterat på denna sida ännu