Intresseområden sparade.
Tack, din epostadress är nu registrerad.
Intervju | Allmänmedicin

Nu släpps vår nya läkarutbildning om psoriasis

Psoriasis visar sig främst som hudutslag, men kroppen kan även drabbas på flera sätt. Nu lanserar NetdoktorPro en ny läkarutbildning om sjukdomen, med fokus på plackpsoriasis.  


Publicerad den: 2015-11-17

Annons

Idag släpper NetdoktorPro sin nya webbaserade läkarutbildning om psoriasis, UppdateradpaPSORIASIS. Närmare 300 000 svenskar har sjukdomen som är en kronisk inflammatorisk systemsjukdom. Majoriteten lider av plackpsoriasis som orsakar fjälliga utslag på huden. Men den systemiska inflammationen kan även drabba kroppen på fler sätt. Psoriasis ökar exempelvis risken för Crohns sjukdom och ulcerös kolit. Dessutom finns samband mellan svår psoriasis och diabetes, högt blodtryck samt hjärtinfarkt.

– Personer med svår psoriasis får oftare hjärt- och kärlsjukdomar. Patienten dör i snitt fyra år tidigare jämfört med friska individer, säger Mona Ståhle som är överläkare och professor i dermatologi vid Karolinska universitetssjukhuset och Karolinska institutet. 

Mona Ståhle hoppas att läkarutbildningen om psoriasis kan bli en viktig plattform för att sprida kunskap om sjukdomen och verka primärpreventivt.

– Psoriasis är en allvarlig och komplex sjukdom. Det är välkänt bland dermatologer men inte hos andra läkargrupper, exempelvis allmänläkare och kardiologer.

Ta chansen och genomför vår läkarutbildning, det tar endast tio minuter och alla svar är anonyma. Läkarutbildningen om psoriasis hittar du här.

Annons
Annons

Du har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.