Intresseområden sparade.
Tack, din epostadress är nu registrerad.
Intervju | Allmänmedicin

Så här tyckte AT-läkarna om stämman

Annons

Maria Frodig, AT-läkare på Södersjukhuset, Stockholm, just nu inom psykiatrin

− Jag tycker det har varit väldigt bra. Jag var på en hudföreläsning som var en riktig aha-upplevelse. Föreläsaren lade upp det efter olika hudlager och det var nyttigt att tänka på det på ett annat sätt. Jag har också varit på en föreläsning om reumatologi i primärvården. Jag har försökt rikta in mig på det som handlar om primärvården, för jag tror inte att jag kommer att arbeta på akuten senare i alla fall.

Annons
Annons

 

Yngve Forslin, AT-läkare i Västerås, just nu inom psykiatrin

− Jag var på en hudföreläsning som var riktigt bra. Jag fick med mig ett differentialdiagnostiskt tänk, information om bedömning av våra vanligaste hudsjukdomar och hur man utifrån inspektion och kunskap om grundläggande etiologi om epidermalt, dermalt eller subkutant engagemang underlättar oerhört vid diagnostiseringen av olika hudsjukdomar. En annan föreläsning jag var på handlade om brännskador och det var intressant men det tog upp mer allvarliga brännskador än jag tror att vi som AT-läkare kommer att hantera i vår kliniska situation. AT-stämman är bra, det är roligt att träffa gamla kursare och andra AT-läkare och att byta erfarenheter.

Annons
Annons

 

Pär Asplund, AT-läkare Norrlands universitetssjukhus, just nu på hälsocentral i Umeå.

− Det är många bra föreläsningar. Allra bäst var en koagulationsföreläsning. Den var engagerande och på rätt nivå och gav en djupare förståelse. Dessutom tyckte jag introföreläsningen Mer mod att leva var väldigt bra. Den gav ett annat perspektiv, patientperspektivet.

 


Du har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.