Så här tyckte AT-läkarna om stämman
Maria Frodig, AT-läkare på Södersjukhuset, Stockholm, just nu inom psykiatrin
− Jag tycker det har varit väldigt bra. Jag var på en hudföreläsning som var en riktig aha-upplevelse. Föreläsaren lade upp det efter olika hudlager och det var nyttigt att tänka på det på ett annat sätt. Jag har också varit på en föreläsning om reumatologi i primärvården. Jag har försökt rikta in mig på det som handlar om primärvården, för jag tror inte att jag kommer att arbeta på akuten senare i alla fall.
Yngve Forslin, AT-läkare i Västerås, just nu inom psykiatrin
− Jag var på en hudföreläsning som var riktigt bra. Jag fick med mig ett differentialdiagnostiskt tänk, information om bedömning av våra vanligaste hudsjukdomar och hur man utifrån inspektion och kunskap om grundläggande etiologi om epidermalt, dermalt eller subkutant engagemang underlättar oerhört vid diagnostiseringen av olika hudsjukdomar. En annan föreläsning jag var på handlade om brännskador och det var intressant men det tog upp mer allvarliga brännskador än jag tror att vi som AT-läkare kommer att hantera i vår kliniska situation. AT-stämman är bra, det är roligt att träffa gamla kursare och andra AT-läkare och att byta erfarenheter.
Pär Asplund, AT-läkare Norrlands universitetssjukhus, just nu på hälsocentral i Umeå.
− Det är många bra föreläsningar. Allra bäst var en koagulationsföreläsning. Den var engagerande och på rätt nivå och gav en djupare förståelse. Dessutom tyckte jag introföreläsningen Mer mod att leva var väldigt bra. Den gav ett annat perspektiv, patientperspektivet.
-
Fortbildningskurser inom dermatologi
Våra fortbildningar inom dermatologi erbjuder dig som allmänläkare den senaste kunskapen inom olika diagnoser och sjukdomstillstånd, men även den som är specialist kan testa sin medicinska kunskaper genom att följa patientfallen.
-
EASD: Tarm och njure tar stor plats under diabetesmötet
Det var mycket fokus kring läkemedelsgruppen SLGT2-hämmare med nya data kring njurprotektion. Men även smarta insulinpumpar, ett mer långverkande basinsulin och tarmens roll vid diabetes stod i centrum i år. Det berättar överläkare Jarl Hellman.
-
ESC: Hjärt-kärlnyheter med diabetesfokus
Fler än någonsin besökte årets ESC-kongress. En av dem är Lars Rydén, senior professor i kardiologi vid Karolinska institutet. För NetdoktorPro berättar han om de stora snackisarna under mötet.
-
Ny framgång för diabetesläkemedel vid hjärtsvikt
NetdoktorPro frågar Jarl Hellman, överläkare vid Endokrinsektionen vid Akademiska sjukhuset i Uppsala, vad han tar med sig från årets ADA-kongress.
-
Lathund: Förskrivning enligt de nya utbytesreglerna
Har du koll på vilka uppgifter du ska ange vid förskrivning, enligt de nya regelverket för generiskt utbyte? Med hjälp av sakkunnig på Läkemedelsverket har NetdoktorPro tagit fram en lathund.
-
Har din patient bröstcancer?
Ta del av ett patientfall om bröstcancer för att testa din kunskap kring symtom, ärftlighet och diagnostik. Fallet består av fem frågor.
-
Sömnlöshet, insomni
De flesta sömnstörningar börjar i samband med psykisk påfrestning, somatisk sjukdom eller någon annan yttre påfrestning. Hos vuxna ses en prevalens på 12-20 procent i olika studier, och runt 30-48 procent hos äldre.
-
7 råd vid utredning av förmaksflimmer
Sjukdomen är inte alltid så tydlig vilket kan förklara mörkertalet av odiagnostiserade patienter, som skulle ha nytta av behandling. Det här bör du ha koll på vid utredning av flimmer.
Kommentarer
Du måste logga in för att kunna skriva kommentarer. Logga in.
Inga har kommenterat på denna sida ännu