Vad vill du läsa om på NetdoktorPro?
Nya läkarutbildningar, mer diskussioner och fler medicinska bilder. Det är några av besökarnas förslag på hur NetdoktorPro kan förbättras som medicinsk plattform. Vad skulle du vilja ser mer av på vår sajt?
Kommentarerna strömmade in från läsarna i samband med den senaste besöksenkäten. Syftet med enkätundersökningen var att utveckla webbplatsens innehåll så att NetdoktorPro blir ett ännu bättre medicinskt verktyg för läkare.
Flera kommentarer berör NetdoktorPro:s läkarutbildningar och många läsare vill se nya utbildningar framöver. ”I år hade ni en liten utbildning om urtikaria, det gillade jag. Jag skulle vilja se fler sådana korta webbutbildningar. De är mycket användbara när man sedan jobbar praktisk i sitt yrke”, skriver en läkare. En annan skriver ”Jag vill se fler nätbaserade utbildningar som den om nokturi, och gärna utbildningsmaterial som kan användas i grupp som diskussionsunderlag på internutbildningar."
Läkarna efterfrågar mer klinisk vägledning
En stor del av besökarna skulle även vilja få tillgång till patientfall via NetdoktorPro. Man vill också se mer diskussioner, fler medicinska bilder samt fördjupad information om bland annat funktionsnedsättningar, akutmedicin och munhålans sjukdomar. Mer klinisk vägledning i de medicinska översikterna är ett annat önskemål från läsarna. En del förbättringar efterfrågas också, exempelvis att det borde bli enklare att ställa frågor till NetdoktorPro:s expertteam.
– Det har varit mycket givande att ta del av våra besökares kommentarer och förslag. Mycket ligger helt i linje med vad vi själva tänkt oss framöver, men vi fick även en hel del intressanta nya förslag. En ambition med NetdoktorPro har alltid varit att öka interaktiviteten hos våra besökare, det vill säga att inspirera läkare till att ställa frågor till andra kollegor och till vårt expertteam samt att diskutera aktuella ämnen. Eller varför inte bara ventilera något man vill nå ut med till det stora antal läkare som regelbundet är inne på sajten! Vill man, kan man ju även vara anonym. Detta, vill jag betona, är ju en smått unik möjlighet till kontaktskapande, opinionsbildning och att få svar på kluriga medicinska spörsmål, säger Mats Halldin som är medicinsk chef på NetdoktorPro.
Dela med dig av dina tankar
En fjärdedel av de som svarat på enkäten är läkare. Majoriteten, cirka 38 procent, arbetar inom allmänmedicin. Närmare hälften av totala antalet enkätdeltagare uppgav att de snabbt hittade informationen man sökte under sitt besök på NetdoktorPro. Endast tre procent svarade att de inte fann den medicinska information man var ute efter.
Närmare 41 procent av enkätdeltagarna besöker NetdoktorPro varje vecka, medan 10 procent går in på sajten dagligen. Ungefär 18 procent gör ett besök varje månad.
Vad skulle du som läsare vilja se mer av på NetdoktorPro? Är det något som sajten saknar eller behöver bli bättre på? Dela med dig av dina tankar genom att kommentera här nedan, eller i ett mejl till NetdoktorPro:s redaktör Caroline Holmqvist.
-
Fortbildningar inom infektion
I NetdoktorPro:s interaktiva fortbildningar inom infektion får du bland annat möjlighet att följa ett patientfall om hepatit C. Eller varför inte uppdatera dig kring infektion orsakad av pneumokocker och insatser för att förebygga allvarlig sjukdom.
-
Fortbilda dig inom kardiologi
Nu kan du testa din kunskap inom kardiologi genom NetdoktorPro:s interaktiva fortbildningar. Följ patientfall om bland annat förmaksflimmer och diabetes och kardiovaskulär sjukdom.
-
Ny framgång för diabetesläkemedel vid hjärtsvikt
NetdoktorPro frågar Jarl Hellman, överläkare vid Endokrinsektionen vid Akademiska sjukhuset i Uppsala, vad han tar med sig från årets ADA-kongress.
-
Pneumokocksjukdom - bli expert på att identifiera högriskpatienter
Tillsammans med Jonas Ahl, överläkare i infektionssjukdomar, har NetdoktorPro tagit fram olika patientfall som kan vara till hjälp i den kliniska vardagen.
-
Har din patient bröstcancer?
Ta del av ett patientfall om bröstcancer för att testa din kunskap kring symtom, ärftlighet och diagnostik. Fallet består av fem frågor.
-
Det här bör du veta om de nya reglerna för läkemedelsutbyte
Sedan juni 2020 erbjuder apoteken utbyte även för läkemedel som inte ingår i läkemedelsförmånerna. Men vad innebär förändringen rent praktiskt?
-
7 råd vid utredning av förmaksflimmer
Sjukdomen är inte alltid så tydlig vilket kan förklara mörkertalet av odiagnostiserade patienter, som skulle ha nytta av behandling. Det här bör du ha koll på vid utredning av flimmer.
-
Testosteronbrist: 6 utmaningar för dig som primärvårdsläkare
Det finns flera utmaningar vid utredning och behandling av testosteronbrist. Mikael Lehtihet, docent och överläkare i endokrinologi vid Capio S:t Görans sjukhus, går igenom några av dem.
Kommentarer
Du måste logga in för att kunna skriva kommentarer. Logga in.
Inga har kommenterat på denna sida ännu