Intresseområden sparade.
Tack, din epostadress är nu registrerad.
Nyhet | Allmänmedicin

Läkarprogrammet står inför förnyelse - förslagen väcker debatt

Läkarutbildningen står inför förnyelse. Bland förslagen som presenterades under våren 2012 fanns att läkarutbildningen ska förlängas med en termin och att allmäntjänstgöringen ska tas bort och istället integreras i de tolv terminer som utbildningen ska omfatta. Den nya läkarutbildningen har väckt debatt och kritiska röster menar bland annat att förslaget om att ta bort allmäntjänstgöringen är ogenomtänkt.

D0C061E2 91E3 41C2 A087 67D824C7D69B
Publicerad den: 2012-11-08

Annons

Läkarutbildningen står inför förnyelse. Bland förslagen som presenterades under våren 2012 fanns att läkarutbildningen ska förlängas med en termin och att allmäntjänstgöringen ska tas bort och istället integreras i de tolv terminer som utbildningen ska omfatta. Den nya läkarutbildningen  har väckt debatt och kritiska röster menar bland annat att förslaget om att ta bort allmäntjänstgöringen är ogenomtänkt.

NetdoktorPro har intervjuat Stefan Lindgren, chef för den utredning som nu pågår och även frågat blivande och nyblivna läkare vad de tycker om förslagen som hittills presenterats kring den nya läkarutbildningen.

Annons
Annons

Läs artiklarna som handlar om den nya läkarutbildningen och berätta gärna vad du anser genom att diskutera i diskussionsforumet.

    Källor

  • NetdoktorPro - http://netdoktorpro.se/allmanmedicin/artiklar/Nya-lakarutbildningen-vacker-debatt

Du har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.