Intresseområden sparade.
Tack, din epostadress är nu registrerad.
Nyhet | Allmänmedicin

Proteinrik frukost dämpar matimpulser

Med hjälp av en magnetkamera har amerikanska forskare kunnat konstatera att frukost dämpar hjärnans matimpulser. En proteinrik frukost ger dessutom bättre effekt, skriver SVT Vetenskapsnyheter. Forskarna mätte deltagarnas aptit och hormonella markörer i hjärnan. Detta studerades med en magnetkamera. Resultaten visade att de personer som hade ätit frukost dämpade hjärnans matimpulser för resten av dagen.

D0C061E2 91E3 41C2 A087 67D824C7D69B
Publicerad den: 2011-05-26

Annons

Med hjälp av en magnetkamera har amerikanska forskare kunnat konstatera att frukost dämpar hjärnans matimpulser. En proteinrik frukost ger dessutom bättre effekt, skriver SVT Vetenskapsnyheter.

Forskarna mätte deltagarnas aptit och hormonella markörer i hjärnan. Detta studerades med en magnetkamera. Resultaten visade att de personer som hade ätit frukost dämpade hjärnans matimpulser för resten av dagen.

Annons
Annons

Nya rapporter visar att 60 procent av de amerikanska ungdomarna hoppar över frukost. Nu menar forskarna att den aktuella studien ger belägg för att frukost är värdefullt för att kunna kontrollera aptit och reglera födointaget.

    Källor

  • SVT Vetenskapsnyheter - http://svt.se/2.108068/1.2433655/frukost_dampar_hjarnans_matimpulser

Du har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.