Intresseområden sparade.
Tack, din epostadress är nu registrerad.
Nyhet | Hud/Venereologi

Antalet hudcancerfall ökar kraftigt

Krafttag krävs för att stoppa ökningen av hudcancer – det slår Cancerfonden fast i sin senaste rapport. Cancerrapporten 2012 släpptes i dagarna och den visar bland annat hur antalet fall av malignt melanom och skivepitelcancer kraftigt ökat sedan 1990-talet.

D0C061E2 91E3 41C2 A087 67D824C7D69B
Publicerad den: 2012-03-22

Annons

Krafttag krävs för att stoppa ökningen av hudcancer – det slår Cancerfonden fast i sin senaste rapport.

Cancerrapporten 2012 släpptes i dagarna och den visar bland annat hur antalet fall av malignt melanom och skivepitelcancer kraftigt ökat sedan 1990-talet.

Annons
Annons

Cancerfonden menar att ökningen är en spegling av tidigare solvanor och att det finns skäl att känna oro inför framtiden. Internationella jämförelser visar att svenskar solar, bränner sig ofta och dröjer med att kontrollera hudförändringar. 

I Sverige drabbas varje år 40 000 personer av någon form av hudcancer. Malignt melanom som är den allvarligaste typen, beräknas leda till cirka 500 dödsfall.

Vill du bli först med att ta del av NetdoktorPro:s nyhetsrapportering från kongressen EADV (European Academy of Dermatology and Venereology Congress)? Lämna din e-postadress här »

    Källor

  • Cancerfonden - http://www.cancerfonden.se/sv/cancer/Artikelarkiv/Ovrigt/Debatt-Krafttag-kravs-for-att-stoppa-okningen-av-hudcancer/

Du har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.