Nyhet | Hud/Venereologi

Utbrott av mystisk hudsjukdom

Vietnamesiska hälsomyndigheter ber nu utlandet om hjälp för att bekämpa ett utbrott av en mystisk hudsjukdom som dödat 19 personer i landets centrala delar. De första fallen av sjukdomen rapporterades i redan april–december reda året, läkare har ännu inte kunnat identifiera orsaken. Det är fortfarande oklart hur smittan sprids, förmodligen rör det sig om enbart kontaktsmitta.

Publicerad den: 2012-04-23
Författare: stina04, Netdoktor

Annons

Vietnamesiska hälsomyndigheter ber nu utlandet om hjälp för att bekämpa ett utbrott av en mystisk hudsjukdom som dödat 19 personer i landets centrala delar.

De första fallen av sjukdomen rapporterades i redan april–december reda året, läkare har ännu inte kunnat identifiera orsaken. Det är fortfarande oklart hur smittan sprids, förmodligen rör det sig om enbart kontaktsmitta. Om de avlidna tillhör riskgrupper med nedsatt immunförsvar eller är äldre är inte heller fastställt.  

Enligt tidningen Than Nien ber nu det vietnamesiska hälsodepartementet om hjälp att utreda sjukdomsorsak från Världshälsoorganisationen (WHO) och amerikanska smittskyddsmyndigheter.

Annons
Annons

    Källor

  • Dn.se - http://www.dn.se/nyheter/varlden/nya-utbrott-av-mystisk-hudsjukdom

Kommentarer

Du måste logga in för att kunna skriva kommentarer. Logga in.

Inga har kommenterat på denna sida ännu


Annons
Annons
Annons