Intresseområden sparade.
Tack, din epostadress är nu registrerad.
Nyhet | Hud/Venereologi

Utbrott av mystisk hudsjukdom

Vietnamesiska hälsomyndigheter ber nu utlandet om hjälp för att bekämpa ett utbrott av en mystisk hudsjukdom som dödat 19 personer i landets centrala delar. De första fallen av sjukdomen rapporterades i redan april–december reda året, läkare har ännu inte kunnat identifiera orsaken. Det är fortfarande oklart hur smittan sprids, förmodligen rör det sig om enbart kontaktsmitta.
Annons

Vietnamesiska hälsomyndigheter ber nu utlandet om hjälp för att bekämpa ett utbrott av en mystisk hudsjukdom som dödat 19 personer i landets centrala delar.

De första fallen av sjukdomen rapporterades i redan april–december reda året, läkare har ännu inte kunnat identifiera orsaken. Det är fortfarande oklart hur smittan sprids, förmodligen rör det sig om enbart kontaktsmitta. Om de avlidna tillhör riskgrupper med nedsatt immunförsvar eller är äldre är inte heller fastställt.  

Enligt tidningen Than Nien ber nu det vietnamesiska hälsodepartementet om hjälp att utreda sjukdomsorsak från Världshälsoorganisationen (WHO) och amerikanska smittskyddsmyndigheter.

Annons
Annons

Vill du bli först med att ta del av NetdoktorPro:s nyhetsrapportering från kongressen EADV (European Academy of Dermatology and Venereology Congress)? Lämna din e-postadress här »

    Källor

  • Dn.se - http://www.dn.se/nyheter/varlden/nya-utbrott-av-mystisk-hudsjukdom

Du har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.