Intresseområden sparade.
Tack, din epostadress är nu registrerad.
Nyhet | Onkologi

Uppehåll i behandling ökade tumörer

Patienter med magtumörsjukdomen Gist bör inte göra uppehåll i sin behandling med läkemedlet Glivec. Läkemedlet har förbättrat behandlingen av Gist kraftigt men många tumörer blir resistenta.
Annons

Patienter med magtumörsjukdomen Gist bör inte göra uppehåll i sin behandling med läkemedlet Glivec, skriver Dagens Medicin på nätet. Läkemedlet har förbättrat behandlingen av Gist kraftigt men många tumörer blir resistenta.

En del patienter med stabil sjukdom slutar med behandlingen då de tror att sjukdomen är botad. På grund av detta har forskarna tagit reda på vad ett stopp i behandlingen innebär.

Annons
Annons

Patienter lottades till att antingen fortsätta eller att sluta med medicinen. Det visade sig att 80 procent av patienterna som fortsatte att medicinera inte hade någon ytterligare tumörtillväxt efter två år medan motsvarande siffra för de som avslutat behandlingen var 16 procent.

Forskarna drar slutsatsen att patienterna bara ska göra uppehåll i behandlingen om de får kraftiga biverkningar eller inom ramen för kliniska studier.

    Källor

  • Dagens Medicin på nätet - http://www.dagensmedicin.se/nyheter/2010/09/21/nya-ron-om-glivec/index.xml

Du har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.