Intresseområden sparade.
Tack, din epostadress är nu registrerad.
Intervju | Allmänmedicin

Mingelröster om den nya patientlagen

Vid årsskiftet började en ny patientlag att gälla, vars syfte är att stärka och tydliggöra patientens ställning. NetdoktorPro passade på att fråga några läkare i Almedalen om de känner till den nya lagen.


Publicerad den: 2015-07-02

Annons

Gösta Eliasson, allmänläkare, Falkenberg

–Jag måste erkänna att jag inte har så bra koll på den nya patientlagen. Vi har inte haft någon utbildning på min arbetsplats, men jag känner att det är upp till varje läkare att själv läsa på om vad patientlagen innebär.
Det brukar ta tid att implementera nya lagar, så jag känner mig inte orolig över att få läkare saknar kunskap i dagsläget. Det kommer troligtvis med tiden.

Gösta Eliasson, allmänläkare, om den nya patientlagen

 

Peter Odebäck, specialistläkare i allmänmedicin, Mariestad 

– Mina kunskaper om den nya lagen är bra. Eftersom jag arbetar som medicinsk rådgivare satte jag mig in i patientlagen i ett tidigt skede. Men jag tycker det är ganska märkligt att det behövs en lagstiftning för att sjukvården ska informera patienten om sina rättigheter inom vården.

 

Filippa Nyberg, hudläkare och VD för Svenska Läkaresällskapet, Stockholm

–Jag har inte så bra kunskaper om vad den lagen innebär. Det skulle behövas tydligare strukturer för att uppmärksamma professionen om ny information av det här slaget, något som tyvärr saknas inom många verksamheter idag.    

 

Annons
Annons

 

 


Du har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.