Intresseområden sparade.
Tack, din epostadress är nu registrerad.
Intervju | Allmänmedicin

Prata av dig i vårt digitala fikarum

När tiden och utrymmet är begränsat kan nätet bli en effektiv mötesplats. På senare tid har det dykt upp nya sociala webbplatser som låter läkare utbyta erfarenheter om patientbemötande och diagnostik.

Annons

Här är tanken att du som läkare ska kunna logga in på de slutna sidorna och där träffas för att bolla frågeställningar och problem, byta erfarenheter och ge varandra råd. Förhoppningen är också att samtalen ska kunna ta upp svåra fall och att det ska höja kompetensen.

NetdoktorPro har sedan starten kunnat erbjuda ett ”digitalt fikarum” i form av vårt diskussionsforum. Som medlem kan du här bolla medicinska frågor, prata av dig med kollegor och få stöd och råd. Här har du dessutom möjlighet att få svar från våra experter.

– Det är alltid positivt med initiativ för att öka interaktiviteten bland kollegorna inom läkarkåren (och, inte minst, medicinstudenterna). Jag tycker det är hög tid att vi alla inser potentialen i ett forum, där läkare kan få snabba svar från kollegor, och att diskussionen kan ha en bred omfattning från vetenskap och klinik till arbetsförhållanden och vardagliga "fikarumsfrågor". På NetdoktorPro - där vi redan har just den här funktionen-  ser vi ett ökande intresse i vårt diskussionsforum, där kan man dessutom få svar från våra experter, säger Mats Halldin, läkare och medicinsk chef på Netdoktor.

Annons
Annons

Eller som medlemmarna på NetdoktorPro uttrycker det:

– Jag har vid flera tillfällen funnit att NetdoktorPro är ett utomordentligt bra forum, när man känner sig osäker i en behandlingsfråga, säger Knud Hansen, allmänläkare med specialisering mot företagshälsovård.

– Av en slump stötte jag på NetdoktorPro för någon vecka sedan och är oerhört imponerad av tanken och energin bakom webbplatsen. Här tror jag att väldigt många läkarstudenter och läkare på olika nivåer kommer att kunna använda NetdoktorPro som oerhört viktigt vetenskapligt forum. Genialt! Säger Hormoz Younan, specialist i allmänmedicin.

Besök NetdoktorPros digitala "fikarum” här

Annons
Annons

Du har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.

Annons