Intresseområden sparade.
Tack, din epostadress är nu registrerad.
Nyhet | Hud/Venereologi

Effektiv behandling mot HS

Tidigare har effektiv behandling mot svår hidradenitis suppurativa (HS) saknats, men i fjol godkändes ett antiinflammatoriskt läkemedel som faktiskt fungerar.

Carro webb ljusare
Publicerad den: 2016-08-12

Annons

– Läkemedlet hjälper till med den spontana läkningen. Genom att inflammationen dämpas får patienterna mindre obehag, mindre problem med läckande fistlar och mindre ont, säger Lennart Emtestam, professor och överläkare samt huvudprövare i den kliniska studien av det nya läkemedlet mot HS.

För drygt ett år sedan godkändes det antiinflammatoriska läkemedlet, med den aktiva substansen adalimumab, som kom att hjälpa många patienter med svåra och smärtsamma bölder, fistlar och ärrbildning - en kronisk inflammatoriska sjukdom som omkring en procent av befolkningen beräknas ha.

Annons
Annons

Sedan godkännandet i fjol har Lennart Emtestam behandlat ett tiotal patienter, som lider av svår HS, skriver Dagens Nyheter i en artikel. Läkemedlet ska ha hjälpt många där tidigare behandlingar inte har fungerat.

Vill du bli först med att ta del av NetdoktorPro:s nyhetsrapportering från kongressen EADV (European Academy of Dermatology and Venereology Congress)? Lämna din e-postadress här »

    Källor

  • Dagens Nyheter - http://www.dn.se/insidan/ny-behandling-godkand-for-svara-problem/

Du har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.