Intresseområden sparade.
Tack, din epostadress är nu registrerad.
Nyhet | Hud/Venereologi

Hudallergier vanligt i Västeuropa

Omkring 20 procent av befolkningen i Västeuropa lider av kontaktallergi och eksem, skriver SVT Vetenskap. Just nu pågår en europeisk konferens i Göteborg om hudallergier där man bland annat tar upp den forskning som bedrivs. Att förutsäga vilka ämnen som kan vara farliga är inte alltid särskilt enkelt. Då människor mer och mer kommer i kontakt med olika preparat är det viktigt att förbättra metoderna för att kunna förutsäga varför vissa ämnen orsakar allergi.

D0C061E2 91E3 41C2 A087 67D824C7D69B
Publicerad den: 2011-06-13

Annons

Omkring 20 procent av befolkningen i Västeuropa lider av kontaktallergi och eksem, skriver SVT Vetenskap. Just nu pågår en europeisk konferens i Göteborg om hudallergier där man bland annat tar upp den forskning som bedrivs.

Att förutsäga vilka ämnen som kan vara farliga är inte alltid särskilt enkelt. Då människor mer och mer kommer i kontakt med olika preparat är det viktigt att förbättra metoderna för att kunna förutsäga varför vissa ämnen orsakar allergi.

Annons
Annons

Vill du bli först med att ta del av NetdoktorPro:s nyhetsrapportering från kongressen EADV (European Academy of Dermatology and Venereology Congress)? Lämna din e-postadress här »

    Källor

  • SVT Vetenskap - http://svt.se/2.108068/1.2451453/var_femte_lider_av_hudallergi&from=rss?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+Svtse-Vetenskap-Nyh

Du har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.