äldreboende
Nyhet | Infektion

1 oktober upphör besöksförbudet på äldreboenden

Det besöksförbud som på grund av coronapandemin just nu råder på särskilda boenden för äldre, kommer upphöra den 1 oktober. Beslutet grundar sig på den minskade smittspridningen i samhället och de åtgärder som vidtagits på boendena. 


Publicerad den: 2020-09-16
Författare: Elina Mattsson, Redaktör, Netdoktor

Annons
Annons
Annons

Enligt den samlade bedömningen har de särskilda boendena har förbättrat sitt arbetssätt och rutiner för att förhindra smittspridningen. Verksamheterna kommer ha fortsatt ansvar att skapa förutsättningar att ta emot besökare och varje enskild besökare har sitt ansvar att följa råd och rekommendationer för minskad smittspridning.

– Det nationella besöksförbudet på landets äldreboenden har för många äldre och deras anhöriga varit en av de svåraste begränsningarna under pandemin. Därför var det ett tufft beslut att fatta. Samtidigt var det rätt att införa förbudet. Det var också rätt beslut när vi förlängde det. Men jag är innerligt glad att idag kunna meddela att besöksförbudet från och med den 1 oktober kommer att upphöra, säger Lena Hallengren i ett pressmeddelande från regeringen. 

    Källor

  • Regeringen - https://www.regeringen.se/artiklar/2020/09/besoksforbudet-pa-aldreboenden-upphor-1-oktober/

Kommentarer

Du måste logga in för att kunna skriva kommentarer. Logga in.

Inga har kommenterat på denna sida ännu


Annons
Annons
Annons